Usta Oyuncu Sevil Üstekin Hayatını Kaybetti

Usta Oyuncu Sevil Üstekin Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının sevilen oyuncularından Sevil Üstekin, 79 yaşında hayatını kaybetti. "Kapıcılar Kralı" ve "Şaban Oğlu Şaban" gibi unutulmaz filmlerde rol almış olan usta oyuncunun vefat haberi Film-San Vakfı tarafından duyuruldu. Vakıf, "Sevil Üstekin’e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

Sevil Üstekin, eğitimini Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nde tamamladıktan sonra Muhsin Ertuğrul'un başkanlığındaki LCC Language and Culture Center'da 3 yıl tiyatro eğitimi aldı. Kariyeri boyunca Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu gibi önemli sahnelerde yer aldı.

Sevil Üstekin, 1992 yılında başlayan "Mahallenin Muhtarları" dizisinde 10 yıl boyunca "Müzevir Müzeyyen" karakterine hayat verdi. Ayrıca Tarık Akan ve Zihni Göktay ile birlikte "Koçum Benim" dizisi başta olmak üzere birçok dizide de rol aldı. Sevil Üstekin, sanat dünyasında derin izler bırakarak aramızdan ayrıldı.

Önceki Haber Peker Açıkalın Sessizliğini Bozdu: Sağlığım Yerinde
Sonraki Haber Ferdi Tayfur'dan Kızı Tuğçe Tayfur’a Sert Uyarı: Soyadımı Kullanmasın!
Benzer Haberler