Türkiye ve Suriye Arasında Normalleşme Süreci Hızlanıyor

Türkiye ve Suriye Arasında Normalleşme Süreci Hızlanıyor

Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme adımları sürerken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Lavrov, Türkiye'nin Suriye'den askerlerini çekmeyi görüşmeye hazır olduğunu belirterek, “Türkler buna hazır ama henüz belirli koşullar üzerinde anlaşmaya varılmadı.” dedi.

TÜRKİYE VE SURİYE YENİ TOPLANTIYA HAZIRLANIYOR

Rusya, Türkiye, Suriye ve İran, Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için yeni bir toplantı yapmayı planlıyor. Lavrov, bu görüşmelerin Türkiye-Suriye ilişkilerinin düzelmesi için önemli adımlar içerdiğini vurguladı.

TÜRKİYE ASKERLERİNİ ÇEKMEYİ GÖRÜŞÜYOR

Lavrov, Türkiye'nin Suriye’den askerlerini çekmeyi masaya yatırmaya hazır olduğunu, ancak koşulların netleşmediğini belirtti. Türkiye’nin, mültecilerin geri dönüşü ve terör tehdidinin azaltılması gibi konularda Suriye ile anlaşması gerektiğini ifade etti.

ERDOĞAN: DAVETİMİZİ YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile ilişkileri düzeltmek için adım atabileceklerini belirterek, “Biz davetimizi yapacağız ve ilişkileri eski seviyesine getirmek istiyoruz.” demişti.

TÜRKİYE ŞARTLARINI BELİRLEDİ

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye ile ilişkilerin düzelmesi için dört önemli şart belirlenmişti: Suriye’nin terörden arındırılması, BM kararı çerçevesinde ulusal uzlaşı sağlanması, güvenli geri dönüşler için koşulların oluşturulması ve insani yardımların kesintisiz devam etmesi. Bu şartların sağlanması durumunda, bölgesel istikrarın artacağı vurgulandı.

Önceki Haber Netanyahu'ya Sert Tepki: "Yarından İtibaren Tüm Ülke Titreyecek"
Sonraki Haber Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba İstifa Etti
Benzer Haberler