Sağlık Bakanlığı'nda Görev Değişikliği: Rıza Uçan Görevden Alındı

Sağlık Bakanlığı'nda Görev Değişikliği: Rıza Uçan Görevden Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararıyla, Güney Afrika, Sierra Leone, Güney Sudan ve Sırbistan’a yeni büyükelçiler atanırken, çeşitli bakanlıklarda dikkat çekici atamalar ve görevden almalar gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı’nda Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan görevden alınarak yerine Mehmet Fidan getirildi. 

Dört Ülkeye Yeni Büyükelçi Atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte Türkiye’nin Güney Afrika Büyükelçiliği görevine Çok Taraflı İlişkiler Genel Müdürü Kezban Nilvana Darama Yıldırımgeç, Sierra Leone Büyükelçiliği’ne Enerji ve Çok Taraflı Ulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Burak Rende, Güney Sudan Büyükelçiliği’ne Protokol Genel Müdür Yardımcısı Metin Ergin, Sırbistan Büyükelçiliği’ne ise İkili İlişkiler Genel Müdürü İlhan Saygılı atandı.

Kritik Görevden Almalar ve Atamalar

Atamalar sadece büyükelçiliklerle sınırlı kalmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda da üst düzey değişiklikler yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcılığı'na Mehmet Safa Koçi atanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcılığı'na Erhan Taylan getirildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda da önemli atamalar yapıldı. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne Murat Demir, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı’na Selçuk Advan ve Mithat Aydın atandı. Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliklerine Zafer Benli ve Mithat Yüksel getirilirken, Türkiye Taşkömürü Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine Halil Yılmaz atandı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Görevden Almalar

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda ise Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker ve 14. Bölge Müdürü Mustafa Şentürk görevden alındı. Yeni atamalar kapsamında 2. Bölge Müdürlüğü’ne Hacı Ahmet Çiçek, 9. Bölge Müdürlüğü’ne Gültekin Aksan ve 14. Bölge Müdürlüğü’ne Melikunnas Özkaya getirildi.

Helal Akreditasyon Kurumu'nda Yönetim Değişikliği

Resmi Gazete'de yer alan bir diğer dikkat çekici atama ise Helal Akreditasyon Kurumu’nda gerçekleşti. Kurumun Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Zafer Soylu, Genel Sekreterliğe ise Mustafa Süleyman Beşli atandı. Ayrıca, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı 1. Hukuk Müşavirliğine Nergis Sağlık getirildi.

Önceki Haber Teröristbaşı Öcalan'ın yeğeni İmralı'ya gidiyor iddiası
Sonraki Haber Fahrettin Koca’dan Günler Sonra Gelen Tepki Çeken Açıklama
Benzer Haberler