Sokak Köpeklerine Yönelik Düzenlemede "Ötanazi" Kelimesi Çıkarılıyor

Sokak Köpeklerine Yönelik Düzenlemede

Sokak köpeklerine yönelik yasa tasarısında önemli bir değişiklik yapıldı. Tartışmalara neden olan tasarıdan "ötanazi" kelimesi çıkarılacak ve yerine "Veterinerlik Hizmetleri Kanunu'nun 9. Maddesi'nin 3. Fıkrası'nda yer alan hükümler uygulanır." ifadesi eklenecek.

Mecliste Gerginlik Yaşandı

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülürken gerginlik çıktı. Muhalefet milletvekilleri, hayvan hakları dernekleri ve hukukçuların toplantıya alınmasını talep etti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, özellikle Barolar Birliği Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı ve bazı gazetecilerin içeri alınmamasına tepki gösterdi.

Komisyonda Tartışmalar

Komisyon Başkanı Vahit Kirişci, veteriner hekimleri temsilen bir veterinerin toplantıya alındığını belirtti ve geneli üzerindeki görüşmelerde STK'ların konuşmalarının sağlandığını ifade etti. Ancak muhalefet milletvekilleri, komisyon görüşmelerinin salon dışında yayınlanması talebinin reddedilmesi üzerine protesto etti. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, bu yasanın kamuoyunu yakından ilgilendirdiğini belirterek, demokratik teamüllerin uygulanmasını istedi.

Dışarıda Sloganlar Yükseldi

Komisyon Başkanı Kirişci, tartışmalar arasında kanun teklifinin 4. maddesini okutunca muhalefet milletvekilleri masalara vurarak protesto etti. Toplantının televizyonda yayınlanmayacağını belirten Kirişci, muhalefet milletvekillerinin tepkileri üzerine toplantıya ara verdi. Dışarıda toplanan hayvanseverler de sloganlarla yasaya karşı tepkilerini dile getirdi. Aranın ardından komisyon, kanun teklifini görüşmeye devam etti.

Önceki Haber Çanakkale'de 4.7 Büyüklüğünde Deprem! Sarsıntı İzmir, Balıkesir ve İstanbul'da da Hissedildi
Sonraki Haber Bursa'da Geri Dönüşüm Fabrikasında Yangın! Alevler 4 Fabrikaya Sıçradı, Evler Boşaltıldı
Benzer Haberler