Çanakkale'de 4.7 Büyüklüğünde Deprem! Sarsıntı İzmir, Balıkesir ve İstanbul'da da Hissedildi

Çanakkale'de 4.7 Büyüklüğünde Deprem! Sarsıntı İzmir, Balıkesir ve İstanbul'da da Hissedildi

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Çanakkale'nin yanı sıra İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre, deprem yerin 10.23 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Çevre İllerde de Hissedildi

Depremin merkezi Ezine ilçesi olmasına rağmen, İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'da da hissedildi.

Olumsuz Durum Bildirilmedi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın ekipleri saha taramalarına başladı. Şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmedi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları değerlendiriyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Ezine merkezli 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Ekiplerimiz sahada tarama faaliyetlerine devam ediyor. Çok geçmiş olsun." dedi.

Deprem Hasarları

Ayvacık ilçe merkezindeki Hamdibey Mahallesi'nden Rüstem Akan, boş olan evinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirtti. Akan, "Depremi çok şiddetli hissettik. Evde her odada kısmi çatlaklar var, bazı odalarda sıvalar dökülmüş. Ev şu anda boştu, yeni taşınıyorlardı." diye konuştu. Öte yandan, Kandilli Rasathanesi, AFAD'ın 4.7 olarak duyurduğu depremin büyüklüğünü 4.8 olarak rapor etti.

Önceki Haber Adıyaman Menzil'de Kadın ve Erkekler İçin Ayrı Otobüs Durakları
Sonraki Haber Sokak Köpeklerine Yönelik Düzenlemede "Ötanazi" Kelimesi Çıkarılıyor
Benzer Haberler