Kahramanmaraş'ta 5.0 Büyüklüğünde Deprem: Birçok İl Sarsıntıyı Hissetti

Kahramanmaraş'ta 5.0 Büyüklüğünde Deprem: Birçok İl Sarsıntıyı Hissetti

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şu an için herhangi bir olumsuz durum bilgisinin kendilerine ulaşmadığını belirtti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesindeki bilgilere göre, deprem saat 09.31’de kaydedildi.

Vatandaşlar Sokaklara Çıktı

Depremin etkisi Gaziantep, Adana ve Osmaniye gibi çevre illerde de hissedildi. Panik yaşayan vatandaşlar sokağa koştu ve bir süre evlerine geri dönmekten çekindi.

Vali Ünlüer: "Olumsuz Bir Durum Yok"

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Şu an itibarıyla bize gelen olumsuz bir bilgi yok” dedi. AFAD da yaptığı açıklamada, "An itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum: "Ekiplerimiz Sahada"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem sonrasında sahada çalışmaların başladığını belirterek, “İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar. Şu an için herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Önceki Haber İstanbul Arnavutköy’de Gizemli Cisim Paniği: Balıkçı Buldu, Patlayıcı Çıktı!
Sonraki Haber FM Tasarım: Masko'nun Modern Mobilya İncisi
Benzer Haberler