9. Yargı Paketi TBMM'de: Kadınların Soyadı Kullanımına Yeni Düzenleme

9. Yargı Paketi TBMM'de: Kadınların Soyadı Kullanımına Yeni Düzenleme

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu 9. Yargı Paketi, kadınların evlenmeden önceki soyadlarını tek başına kullanmalarını engelleyecek. Düzenlemenin yasalaşması halinde, kadınlar sadece eşlerinin soyadıyla birlikte eski soyadlarını kullanabilecekler.

Yeni Düzenleme TBMM'de

AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan 9. Yargı Paketi'ne göre, evli kadınlar evlenmeden önceki soyadlarını yalnızca eşlerinin soyadıyla birlikte kullanabilecekler. 

Soyadında Değişiklik

Anayasa Mahkemesi, daha önce Medeni Kanun'un "evlenen kadının kocasının soyadını taşıması" zorunluluğunu iptal ederek kadınlara eski soyadlarını kullanma hakkı tanımıştı. Ancak, yeni yargı paketi ile bu hak geri alınarak, kadınların sadece eşlerinin soyadıyla birlikte eski soyadlarını kullanmalarına izin verilecek.

Aile Bütünlüğü İçin Yeni Düzenleme

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 9. Yargı Paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Güler, "Evlenen kadının soyadına ilişkin düzenleme getiriyoruz. Aile bütünlüğünün zarar görmemesi ve çocukların olumsuz etkilenmemesi amacıyla kadınların evlenince eşlerinin soyadını alacağı ve isterlerse önceki kızlık soyadlarını da kullanabileceklerine yönelik yeni bir düzenleme teklif ediyoruz," dedi.

Önceki Haber Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a Tebrik Mesajı
Sonraki Haber Sinan Ateş Davasında Yeni İddia: "Ateş'i Arkadaşı Vurdu"
Benzer Haberler