Pezeşkiyan'dan İslam Ülkelerine Çağrı: Siyonistlerin Bu Küstahlığı Cevapsız Kalmayacak

Pezeşkiyan'dan İslam Ülkelerine Çağrı: Siyonistlerin Bu Küstahlığı Cevapsız Kalmayacak

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye yapılan suikastın İsrail'in büyük bir hatası olduğunu belirterek, tüm İslam ülkelerinin bu suçu kınamasını beklediğini söyledi. Pezeşkiyan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile yaptığı görüşmede, İsrail'in bu küstahlığının cevapsız kalmayacağını vurguladı.

"Siyonistlerin Bu Küstahlığı Cevapsız Kalmayacak"

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile Tahran'da yaptığı görüşmede, İsmail Haniye'ye yapılan suikastın uluslararası yasalara aykırı olduğunu ve İsrail'in büyük bir hata yaptığını ifade etti. Pezeşkiyan, tüm İslam ülkelerinin bu tür suçları şiddetle kınaması gerektiğini belirtti.

İslam Ülkelerine Çağrı

Pezeşkiyan, bazı ülkelerin özgürlük, demokrasi ve insan hakları adı altında terör eylemleri gerçekleştirdiğini ve bu değerlere uymayan herkesi düşman olarak gösterdiklerini söyledi. İran ve Ürdün arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirten Pezeşkiyan, iki ülkenin potansiyellerinden faydalanarak bölge halklarının bu dostluktan yararlanacağını ifade etti.

"Netanyahu'nun Çatışmaları Genişletme Çabası"

Bakan Safadi, Ürdün'ün İran ile ilişkilerini geliştirme çabasında olduğunu ve bölgedeki istikrar, güvenlik ve huzuru artırmak için ortak çalışmalara önem verdiğini söyledi. Safadi, Ürdün'ün İsmail Haniye suikastını kınadığını belirterek, Netanyahu'nun bölgede çatışmaları genişletme çabalarının bir parçası olduğunu ifade etti.

Önceki Haber ABD ve İsrail Teyakkuzda: İran Misilleme Yapabilir
Sonraki Haber Orta Doğu'daki Gerginlik 150 Bin İsrailliyi Ülke Dışında Mahsur Bıraktı
Benzer Haberler