Orta Doğu'daki Gerginlik 150 Bin İsrailliyi Ülke Dışında Mahsur Bıraktı

Orta Doğu'daki Gerginlik 150 Bin İsrailliyi Ülke Dışında Mahsur Bıraktı

Hamas lideri Haniye ve Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün öldürülmesinin ardından, İran, Hizbullah ve Hamas'ın İsrail'e karşı misilleme yapma ihtimali hava yolu seferlerini olumsuz etkiledi. 15 uluslararası hava yolu şirketi Tel Aviv uçuşlarını durdurdu ve bu sebeple 150 bin İsrailli ülke dışında mahsur kaldı.

Uçuşlar Durduruldu

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğraması ve Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün Beyrut'ta öldürülmesinden sonra, İran, Hizbullah ve Hamas'ın misilleme yapma olasılığı hava yolu seferlerinde kesintilere neden oldu. Tel Aviv'e uçuşlarını durduran 15 uluslararası hava yolu şirketi, İsraillilerin ülkeye dönmesini engelledi.

Farklı Mahsur Kalan Sayıları

İsrail Kanal 12 televizyonu, pek çok hava yolu şirketinin Tel Aviv seferlerini durdurması nedeniyle yaklaşık 150 bin İsraillinin ülke dışında mahsur kaldığını iddia etti. Buna karşın, İsrail devlet televizyonu KAN, yurt dışında mahsur kalan İsrailli sayısını 4 bin olarak bildirdi ve bu kişilerin Tel Aviv'deki Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçtiklerini belirtti.

Tel Aviv Uçuşlarına Büyük Darbe

Orta Doğu'daki artan gerginlik nedeniyle 15 uluslararası hava yolu şirketi, Tel Aviv'e olan uçuşlarını süreli ya da süresiz olarak durdurdu. Bu durum, binlerce İsraillinin ülkeye dönüşünü engelledi ve büyük bir kaosa yol açtı.

Önceki Haber Pezeşkiyan'dan İslam Ülkelerine Çağrı: Siyonistlerin Bu Küstahlığı Cevapsız Kalmayacak
Sonraki Haber Bangladeş'te Gerilim Tırmanıyor: Başbakan Hasina Ülkeden Ayrıldı
Benzer Haberler