ABD ve İsrail Teyakkuzda: İran Misilleme Yapabilir

ABD ve İsrail Teyakkuzda: İran Misilleme Yapabilir

ABD ve İsrail, Hizbullah askeri şefi Fuad Şukr ve Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından İran ve müttefiklerinin yarın bir misilleme saldırısı yapmasını bekliyor. Ortadoğu'ya savaş uçağı filosu gönderen ABD'nin Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla, sabah erken saatlerde bölgeye ulaştı. ABD'li yetkililer, olası bir saldırının 13 Nisan'daki saldırıdan daha geniş kapsamlı olabileceğini ve Hizbullah'ı da içerebileceğini belirtiyor.

Askeri Hazırlıklar

Washington ve Kudüs'teki yetkililer, İran ve vekillerinin her an İsrail'e saldırabileceğini öngörüyor. ABD, Pentagon'un açıklamasına göre, Ortadoğu'ya bir savaş uçağı filosu gönderecek ve bölgede bir uçak gemisi bulundurarak askeri varlığını artıracak. Bu hamleler, İsrail'i savunmak ve ABD askerlerini korumak amacıyla yapılıyor.

İran'ın Tepkisi

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, İsrail'in Hamas lideri İsmail Haniye'yi Tahran'da hedef almasının "büyük kırmızı çizgiyi" aştığını ve İran'ın buna kesin bir yanıt vereceğini söyledi. Ayrıca, İran'ın bu saldırıya karşı sessiz kalmayacağını ve İslam ülkelerinin de harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Olağanüstü Toplantı Önerisi

Bakıri, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile yaptığı görüşmede, İslam ülkeleri arasında olağanüstü bir toplantı yapılmasını önerdi. Dar, bu teklifi memnuniyetle karşılayarak, Müslüman halkları İsrail'in suçlarına karşı uyarmanın gerekliliğini vurguladı.

Önceki Haber Mahmud Abbas'ın Haniye'nin Cenazelerine Katılmaması Tepkilere Yol Açtı
Sonraki Haber Pezeşkiyan'dan İslam Ülkelerine Çağrı: Siyonistlerin Bu Küstahlığı Cevapsız Kalmayacak
Benzer Haberler