Pentagon, İsrail'e Ek Askeri Destek Göndermeye Hazırlanıyor

Pentagon, İsrail'e Ek Askeri Destek Göndermeye Hazırlanıyor

ABD, İran'ın olası bir saldırısına karşı İsrail'e ek askeri destek sağlamaya hazırlanıyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD'nin İsrail'e hem teçhizat hem de personel göndereceğini duyurdu.

Kirby, CNN'e verdiği demeçte, Pentagon'un İran tehdidine karşı İsrail'e ek askeri yardım göndermeye hazırlandığını belirtti. ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde bu konuda anlaşmaya varıldığını aktaran Kirby, İsrail'in güvenliği konusundaki hassasiyetlerini vurguladı.

Ancak, gönderilecek askerlerin ve teçhizatın detayları hakkında bilgi vermeyen Kirby, "Bölgede doğru kaynaklar ve kapasiteye sahip olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Savunma Bakanlığımız bu konuyu incelemekte," dedi.

Kirby, İsrail'e gönderilecek askeri yardımların muhtemelen hem personel hem de teçhizat içereceğini söyledi. "Askeri donanım gönderdiğinizde, onu kullanacak personeli de göndermeniz gerekir," şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Biden, Netanyahu ile yaptığı görüşmede İran tehdidine karşı ilave askeri destek göndermeye hazır olduklarını belirtmişti. Biden, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikastının ateşkes ihtimalini etkileyip etkilemediği sorusuna "Yardımcı olmadı," yanıtını verdi. Orta Doğu'daki gerginlikten "çok endişeli" olduğunu belirten Biden, Netanyahu ile bu konuda "çok net" bir görüşme yaptığını ifade etti. Biden, "Bu konuda net oldum. Ateşkes için bir temelimiz var. Netanyahu'nun üzerine adım atması gerekiyor," dedi.

Önceki Haber Haniye Suikastı Sonrası İran'da Casus Avı: 20 Kişi Tutuklandı
Sonraki Haber Mahmud Abbas'ın Haniye'nin Cenazelerine Katılmaması Tepkilere Yol Açtı
Benzer Haberler