Haniye Suikastı Sonrası İran'da Casus Avı: 20 Kişi Tutuklandı

Haniye Suikastı Sonrası İran'da Casus Avı: 20 Kişi Tutuklandı

İsmail Haniye'nin İran'da düzenlenen suikastının ardından başkent Tahran'da casus avı başlatıldı. İçişleri Bakanlığı ve ordu tarafından oluşturulan özel bir birim, Haniye'nin İran'a geldiği andan suikast anına kadar geçirdiği süreyi ve korumasından sorumlu Ensar el-Mehdi Komutanı Fetullah Camiri ile irtibatta olduğu kişiler ve kurumları araştırıyor. Şu ana kadar, İran'da üst düzey subayların da aralarında bulunduğu 20'den fazla kişi tutuklandı.

Haniye, İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'a gittiğinde İsrail tarafından hedef alındı ve suikast sonucu hayatını kaybetti. İran kaynakları, suikastın detaylarının 140 dakikalık bir sürede gizlendiğini belirtti.

İranlı eski istihbaratçı Ali Rezai, ülke içindeki görev ve yetki karmaşasının bu olaya neden olduğunu söyledi. İran'ın istihbarat kurumlarında ciddi sızmalar yaşandığını ve suikastın bu zafiyetlerden kaynaklandığını ifade etti.

Hamas kaynakları, İranlı yetkililerin olayla ilgili net bilgi vermekte zorlandığını ve Haniye'nin öldüğü olayla ilgili belirsizliklerin sürdüğünü aktardı. Ayrıca, suikast sonrası Devrim Muhafızları Ordusu hava savunma sistemlerini devreye soktu ve Gaziler Konağı çevresinde arama tarama faaliyetleri başlattı.

MOSSAD'ın suikast listesini güncellediği ve Gazze, Kudüs, Batı Şeria'daki hedeflere odaklandığı bildirildi. İsrail'in, Muhammed Dahlan seçeneğini öne çıkaracağı ve Hamas'ın tasfiyesiyle ilgili radikal değişiklikler yapacağı iddia ediliyor.

Önceki Haber İsrail'den Bölgedeki Gerilimi Artıran Suikast: Kassam Tugayları'ndan Üst Düzey İsim Öldürüldü
Sonraki Haber Pentagon, İsrail'e Ek Askeri Destek Göndermeye Hazırlanıyor
Benzer Haberler