Mahmud Abbas'ın Haniye'nin Cenazelerine Katılmaması Tepkilere Yol Açtı

Mahmud Abbas'ın Haniye'nin Cenazelerine Katılmaması Tepkilere Yol Açtı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 2016 yılında İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in cenazesine katılmıştı. Ancak, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin cenaze törenlerine katılmadı. Haniye, Tahran’daki konutuna düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybetti. Saldırının sorumlusunu İsrail olarak gören Hamas ve İran, Tel Aviv yönetiminin suçlamaları reddetmediğini belirtti. 

İsmail Haniye’nin cenaze törenlerinin ilki Tahran’da, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından düzenlendi. Haniye’nin naaşı, Katar’ın başkenti Doha’ya taşındı. Doha’da düzenlenen ikinci törenin ardından Haniye, Lusail kentindeki bir mezarlığa defnedildi.

Haniye’nin cenaze törenine Türkiye’den üst düzey katılım sağlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve diğer yetkililer katıldı. Ayrıca, Katar Emiri Temim bin Hamed es-Sani de törene iştirak etti.

Mahmud Abbas, Haniye’nin cenazelerine katılmadı ve El Fetih cephesinden Devlet Başkan Yardımcısı Mahmoud Al-Aloul liderliğinde bir heyet gönderildi. Abbas, 2016 yılında Şimon Peres’in cenazesine katılmış ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü.

Mahmud Abbas, 14-15 Ağustos’ta Türkiye’ye gelecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek, ayrıca TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek.

Önceki Haber Pentagon, İsrail'e Ek Askeri Destek Göndermeye Hazırlanıyor
Sonraki Haber ABD ve İsrail Teyakkuzda: İran Misilleme Yapabilir
Benzer Haberler