ÖSYM'den Örnek Karar: Mağdur Öğrenciler Tekrar Sınava Girecek

ÖSYM'den Örnek Karar: Mağdur Öğrenciler Tekrar Sınava Girecek

Sivas'ta üniversite sınavının ilk oturumunda, bir öğrencinin rahatsızlanması nedeniyle yarım saat kayıp yaşayan öğrencilere ÖSYM ek puan veya sınav tekrarı hakkı verdi.

8 Haziran'da yapılan Temel Yeterlilik Sınavı'nda bir öğrencinin epilepsi krizi geçirmesi nedeniyle büyük bir aksaklık yaşandı. ÖSYM yönetmeliğine göre sınav süresine ekleme yapılması gerekirken, sadece 15 saniye eklenmesi öğrencileri tatmin etmedi. Velilerin başvurusu üzerine ÖSYM, öğrencilere ek puan veya sınav tekrarı seçeneği sundu.

Öğrenciler İçin Çözüm Bulundu

Kızının yaşadığı mağduriyeti anlatan Murat Akpınar, "Kızım sınavda bir problem yaşadı. Sınav salonunda bir öğrenci epilepsi krizi geçirdi. Bu durum 30 dakikalık bir kayba neden oldu. Yönetmeliğe göre sınav süresine ekleme yapılması gerekiyordu ancak sadece 15 saniye eklediler" dedi.

ÖSYM Haklarını Teslim Etti

Akpınar, haklarını aramak için veliler olarak hemen harekete geçtiklerini belirterek, "ÖSYM'nin il koordinatörüyle görüştük ve bize çok yardımcı oldu. Dilekçemizi yazdık ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. ÖSYM, 5 Temmuz'da yönetim kurulunu topladı ve başvurularımızı değerlendirerek öğrencilere ek puan veya sınav tekrarı seçeneği sundu. Bizim çocuğumuz ve bir arkadaşı sınav tekrarını tercih etti. Hak aramak her öğrenci ve velinin görevi. ÖSYM'ye çocukların haklarını teslim ettikleri için teşekkür ederiz" dedi.

Bu olay, benzer durumlar için emsal teşkil etti.

Önceki Haber Manisa'da Orman Yangını: Alevlerle Mücadele Sürüyor, 2 Mahalle Tahliye Edildi
Sonraki Haber Avukatlarından Açıklama: Videodaki Görüntüler Sarıgül'e Ait Değil
Benzer Haberler