Avukatlarından Açıklama: Videodaki Görüntüler Sarıgül'e Ait Değil

Avukatlarından Açıklama: Videodaki Görüntüler Sarıgül'e Ait Değil

Sosyal medyada yayılan bir cinsel ilişki videosunda yer alan kişinin CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül olduğu iddiası, kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı. Bu iddianın ardından Sarıgül'ün avukatlarından da bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, videodaki görüntülerin Sarıgül'e ait olmadığının ulusal kriminal büro tarafından doğrulandığı belirtildi ve "Söz konusu videonun yayınlanması ile ilgili olarak yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

Avukatlarından Resmi Açıklama

Sarıgül'ün açıklamalarının ardından avukatları da yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, videodaki kişinin Sarıgül olmadığı ulusal kriminal büro tarafından teyit edildi ve raporun adli makamlara sunulduğu belirtildi.

Avukatların açıklaması şu şekildedir:

"Müvekkilimiz Mustafa Sarıgül ile ilgili olduğu iddiasıyla sosyal medya ve internet sitelerinde yayınlanan videodaki görüntülerin müvekkilimize ait olmadığı, ulusal kriminal büro tarafından doğrulanmış ve rapor bu sabah itibarıyla adli makamlara sunulmuştur.

Yayın Yasağı Kararı Verildi

İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi, videonun yayınlanması ile ilgili olarak yayın yasağı kararı vermiştir. Suça konu videoyu sosyal medyada paylaşan ve yayılmasına yardımcı olan tüm hesaplar kayıt altına alınarak, savcılık şikayetleri işleme konulmuştur.

Sosyal medyada etkileşim amacıyla suça ortak olan tüm kişi ve kuruluşlar hakkında hukuki ve cezai işlemler yapılacaktır."

Sarıgül'ün İlk Açıklamaları

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, konu gündeme geldiğinde yaptığı ilk açıklamada, "Hakkımda yayımlanan video montaj, şantaj ve tehdit içeriklidir. Türkiye'nin en güvenilir kriminal bilirkişi uzmanlarından gerekli inceleme raporlarını paylaşacağız. Bu iftiraları atanlarla yargı önünde hesaplaşacağız" demişti.

Sarıgül'ün Videolu Mesajı

Sarıgül, bu açıklamadan birkaç saat sonra bir videolu mesaj paylaşarak, "50 yıllık siyasi hayatımda çok zorluklarla karşılaştım ama böyle bir iftirayla ilk kez karşılaşıyorum. Gerçekler mutlaka ortaya çıkacak ve vicdan bir gün zorbalığı yenecek" ifadelerini kullanmıştı.

Önceki Haber ÖSYM'den Örnek Karar: Mağdur Öğrenciler Tekrar Sınava Girecek
Sonraki Haber PKK'nın İstihbarat Hücresi Çökertildi: Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş Tutuklandı
Benzer Haberler