Manisa'da Orman Yangını: Alevlerle Mücadele Sürüyor, 2 Mahalle Tahliye Edildi

Manisa'da Orman Yangını: Alevlerle Mücadele Sürüyor, 2 Mahalle Tahliye Edildi

Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan orman yangınında yüzlerce hektar alan yandı ve iki mahalle tahliye edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yangın ve Tahliye

Soma'nın Deniş Mahallesi'nde saat 12.00 civarında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Tekeli Işıklar ve Bayat Mahallelerine yayıldı. Jandarma, yangının yerleşim yerlerine yaklaşma riskine karşı iki mahalleyi tahliye etti ve girişleri yasakladı.

Müdahale Çalışmaları

Yangına bir uçak, iki helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozerle müdahale edildi. Beşinci saatte uçak sayısı 5'e, helikopter sayısı 12'ye çıkarıldı. Ayrıca, 51 arazöz ve 4 dozerle karadan müdahale yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi de söndürme çalışmalarına katıldı. Havanın kararmasıyla gece görüşlü bir helikopter de çalışmalara destek verdi.

Zarar ve Kayıplar

Yangında, Tekeli Işıklar Mahallesi'ndeki zeytinlikte bulunan ve Aydın Aydınlık'a ait arı kovanları zarar gördü. Yüzlerce arı öldü. Aydın Aydınlık, "Yangından dolayı mağdur oldum. 70 kovanım zarar gördü, 100-150 bin TL arasında zarar var" dedi.

Önceki Haber 2024 YKS Sonuçları Açıklandı: Tercih Süreci Başlıyor!
Sonraki Haber ÖSYM'den Örnek Karar: Mağdur Öğrenciler Tekrar Sınava Girecek
Benzer Haberler