Bangladeş'te Gerilim Tırmanıyor: Başbakan Hasina Ülkeden Ayrıldı

Bangladeş'te Gerilim Tırmanıyor: Başbakan Hasina Ülkeden Ayrıldı

Bangladeş'te haftalardır süren ve birçok kişinin hayatını kaybettiği protestolar, hükümet karşıtı göstericilerin Başbakan Şeyh Hasina'nın resmi konutunu basmasıyla zirveye ulaştı. Göstericilerin baskını sonrası, Başbakan Hasina ordu helikopteriyle ülkeden ayrıldı. Bangladeş ordusu, Başbakan Hasina'nın istifa ettiğini ve ülkede geçiş hükümeti kurulacağını duyurdu.

Başbakan Hasina Ülkeden Ayrıldı

Göstericilerin resmi konutunu basmasının ardından, Başbakan Şeyh Hasina'nın askeri bir helikopterle ülkeden ayrıldığı bildirildi. Bangladeş ordusu, Hasina'nın istifasını duyurdu ve geçiş hükümeti kurulacağını açıkladı. 

Gösteriler ve Halkın Tepkisi

Bangladeş'te hükümet karşıtı protestolar, Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamuda ayrılan kontenjan oranına tepki olarak başlamıştı. Son üç haftada yüzlerce kişi hayatını kaybetti veya yaralandı, yaklaşık 10 bin kişi gözaltına alındı.

Can Kaybı ve Protestolar

15 Temmuz'da bir grup öğrencinin başlattığı gösterilerde, resmi rakamlara göre 147 kişi hayatını kaybetti. Yerel basın ise bu sayının 200'ü geçtiğini belirtiyor. Hükümet, sokağa çıkma yasakları ve resmi tatillerle gösterileri kontrol altına almaya çalışsa da, protestocular hükümetin istifasını talep etmeye devam ediyor. 

Önceki Haber Orta Doğu'daki Gerginlik 150 Bin İsrailliyi Ülke Dışında Mahsur Bıraktı
Sonraki Haber Elon Musk'ın "İç Savaş Kaçınılmaz" Yorumu Kriz Yarattı, İngiliz Hükümetinden Hızlı Yanıt
Benzer Haberler