Mısır'dan Hava Sahası Uyarısı

Mısır'dan Hava Sahası Uyarısı

Orta Doğu'da İran ve İsrail arasındaki gerilim artarken, Mısır hava yolu şirketlerini uyardı. Mısır, Türkiye saatiyle 03.00-07.00 arasında tüm hava yolu şirketlerinden İran hava sahasından uzak durmalarını istedi. Bu süre içinde hiçbir uçuş planı kabul edilmeyecek.

NOTAM Yayını

Mısır, hava yolu şirketleri için bir güvenlik uyarısı (NOTAM) yayınladı. Bu uyarı, İran'ın İsrail'e yönelik olası bir saldırısı sırasında güvenlik amacıyla yapıldı. İran ve İsrail arasında artan tehditler ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikast sonrası gerilim tırmandı.

Ekstra Yakıt Talebi

Ürdün de hava yolu şirketlerinden 45 dakikalık ekstra yakıt bulundurmalarını istedi. İran ise askeri tatbikatlar nedeniyle tüm sivil hava yollarına 04:00-07:00 saatleri arasında uçuş yasağı bildirdi.

İran'ın Savunma Hakkı

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, İsrail'in Filistin halkına saldırılarına karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) yeterli adımları atmamasını eleştirdi. Bakıri, İsrail'in Tahran'da Hamas lideri Haniye'ye düzenlediği suikast sonrasında İran'ın meşru savunma hakkını kullanacağını belirtti. İran, bu rejimin saldırılarına karşı gerekli önlemleri alacağını vurguladı.

Önceki Haber Türk Hava Savunması Güçleniyor: Çelik Kubbe Sistemi Geliyor
Sonraki Haber Boeing Astronotları Dünya'ya Dönemiyor
Benzer Haberler