Türk Hava Savunması Güçleniyor: Çelik Kubbe Sistemi Geliyor

Türk Hava Savunması Güçleniyor: Çelik Kubbe Sistemi Geliyor

Türkiye, kapsamlı bir hava savunma sistemi için önemli bir adım attı. Savunma Sanayii İcra Komitesi, "Çelik Kubbe" sistemini onayladı. Bu sistem, en kısa menzilden en uzun menzile kadar yapay zeka destekli bir kalkan sağlayacak ve Türkiye'nin hava sahasını koruyacak. İsrail'in Demir Kubbesi'nden daha etkili olması hedeflenen Çelik Kubbe, farklı irtifalardan gelen tehditlere karşı koyabilecek.

Tüm Tehditler Etkisiz Hale Getirilecek

Türkiye, uzun süredir kendi hava savunma sistemi ailesini oluşturuyor. Sungur, Korkut, Hisar-A, Hisar-O ve Siper gibi sistemlerin tamamı Çelik Kubbe adı altında birleştirildi. Bu sistem, ASELSAN tarafından geliştirilen yeni hava radar sistemleri ile entegre çalışacak ve Türk hava sahasını her irtifadan koruyacak.

Hava Savunma Sistemlerinin Önemi

Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, modern savaşların artık havada başladığını ve karada bittiğini belirtti. Balistik füzelerdeki teknolojik gelişmelerin hava savunma sistemlerinin önemini artırdığını vurgulayan Başbuğ, Çelik Kubbe'nin bu alanda kritik bir rol oynayacağını söyledi.

İsrail'in Demir Kubbesi'nden Daha Kapsamlı

Başbuğ, İsrail'in Demir Kubbe sisteminin sadece alçak hava savunmasında etkili olduğunu ve tek bir katmanı kapsadığını belirtti. Türkiye'nin Çelik Kubbesi ise birçok irtifadan gelen tehditlere karşı etkili olacak tüm katmanları içeriyor.

Yunan Basınında Büyük Yankı

Çelik Kubbe sistemi, Yunanistan basınında da geniş yankı buldu. Gazeteler ve internet siteleri, Türkiye'nin bu yeni hava savunma sistemiyle ilgili gelişmeleri manşetten duyurdu. 

- ErtNews, "Erdoğan kendi 'Çelik Kubbesini' hazırlıyor." ifadelerini kullandı.

- News24/7, "Erdoğan'ın Çelik Kubbesi: Türkiye ne hazırlıyor?" başlığıyla haberi sundu.

- Skai, "Türkiye entegre hava savunmasının 'çelik kubbesini' planlıyor." dedi.

- Naftemporiki gazetesi, "Türkiye: 'Çelik Kubbe' Adlı Hava Savunma Sistemi Tasarlanıyor" başlığıyla haberi manşetlerine taşıdı.

Önceki Haber Türkiye, İsrail'e Karşı Soykırım Davasında Müdahil Oldu: Uluslararası Adalet Divanı'nda Kritik Hamle
Sonraki Haber Mısır'dan Hava Sahası Uyarısı
Benzer Haberler