Boeing Astronotları Dünya'ya Dönemiyor

Boeing Astronotları Dünya'ya Dönemiyor

Boeing'in Starliner uzay mekiğindeki iki astronotun, gelecek yıla kadar Dünya'ya dönemeyeceği açıklandı. NASA, astronotların Boeing'in rakibi SpaceX'e ait mekikle Dünya'ya dönüşünü değerlendirdiğini duyurdu.

Starliner'ın Sorunları

6 Haziran'dan beri Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunan astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore, bir haftalık deneme misyonu için uzaya gitmişti. Ancak, Starliner'ın dönüşü defalarca ertelendi. Mühendisler, dönüşü engelleyen teknik sorunları çözmek için çalışıyor.

SpaceX ile Dönüş

NASA, Starliner'daki sorunların beklenenden daha ciddi olduğunu ve astronotların SpaceX mekikleriyle Dünya'ya dönebilme olasılığını değerlendirdiklerini açıkladı. Astronotların 2025'te dönmesi bekleniyor. Bu durum, Boeing'e yeni bir darbe oldu.

Teknik Sorunlar

Boeing, helyum sızıntıları nedeniyle Starliner'da sorunlar yaşandığını ve bu sorunları çözmek için 125 milyon dolar harcadığını belirtti. Şirket, astronotların güvenliğini sağlamak için yeterli kaynak bulunduğunu söyledi. Starliner, iki ertelemenin ardından 5 Haziran'da ilk kez uzaya yollanmıştı.

Önceki Haber Mısır'dan Hava Sahası Uyarısı
Sonraki Haber Yemen'de 40 Yılın En Kötü Sel Felaketi: Ölü Sayısı Artıyor
Benzer Haberler