İzmir'de Orman Yangınları: 3 İlçede Alevler, 1 Mahalle Tahliye Edildi, Yollar Kapandı

İzmir'de Orman Yangınları: 3 İlçede Alevler, 1 Mahalle Tahliye Edildi, Yollar Kapandı

İzmir'in Menderes ilçesinde, bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahale ile söndürülme çalışmaları sürüyor. Çamönü Mahallesi tahliye edilirken, bazı vatandaşlar hortumlarla evlerini ve araçlarını yangına karşı korumaya çalıştı. Aynı gün içinde Çeşme ve Selçuk ilçelerinde de orman yangınları meydana geldi.

Menderes'te Yangın

Menderes ilçesi Karacadağ mevkiinde çıkan yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 5 uçak, 13 helikopter, 35 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 4 dozer müdahale ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da 5 askeri helikopter gönderdi. Yangın nedeniyle hobi bahçesi tarzındaki bazı evler tahliye edildi ve bazı seralar zarar gördü. Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yangına karşı yoğun bir müdahale olduğunu belirtti.

Çamönü Mahallesi Tahliye Edildi

Çamönü Mahallesi, yangın nedeniyle tahliye edildi. Jandarma ekipleri anonslarla vatandaşların hızlı hareket etmesini istedi. Ayrıca, belediye ekipleri sahipsiz hayvanlar için de çalışma gerçekleştirdi.

Çeşme'de Yangın ve Trafik Kapanması

Urla ilçesi Kuşçular Mahallesi'ndeki otluk alanda çıkan yangın nedeniyle İzmir-Çeşme otobanı yaklaşık 20 dakika trafiğe kapatıldı. Ekiplerin müdahalesinin ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Selçuk'ta Yangın

Selçuk ilçesi Pamucak mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 18 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 5 dozer müdahale ediyor. Yangın nedeniyle Selçuk-Kuşadası karayolu trafiğe kapatıldı. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba gösteriliyor. Tüm İzmirlilere geçmiş olsun.

Önceki Haber Ankara'da Gaspçı Çete Dehşet Saçıyor: Sürücülerin Korkulu Rüyası
Sonraki Haber İzmir'de Kontrol Altına Alınan Orman Yangınları: Zarar Büyük, Şüpheliler Gözaltında!
Benzer Haberler