İzmir'de Kontrol Altına Alınan Orman Yangınları: Zarar Büyük, Şüpheliler Gözaltında!

İzmir'de Kontrol Altına Alınan Orman Yangınları: Zarar Büyük, Şüpheliler Gözaltında!

İzmir'in Selçuk, Menderes ve Çeşme ilçelerinde çıkan orman yangınları, yoğun havadan ve karadan müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Selçuk'ta 350 hektar, Menderes'te ise 150 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirtti. Yangınla ilgili şüpheliler gözaltına alındı.

Selçuk-Kuşadası kara yolu yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangına gece gündüz demeden müdahale eden ekipler, yangının ev veya vatandaşlarda herhangi bir zarara yol açmadan kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan Yumaklı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Selçuk, Menderes ve Çeşme'deki yangınları başarıyla kontrol altına aldık. Şu an aktif bir yangın bulunmuyor. Önümüzdeki hafta bölgede şiddetli rüzgar bekleniyor, vatandaşların dikkatli olmasını rica ediyoruz" dedi.

Yangınların insan kaynaklı olduğunu belirten Bakan Yumaklı, suçlulara yönelik ciddi yaptırımların uygulanacağını vurgulayarak gözaltına alınan şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığını ifade etti. Ayrıca, "Çok küçük bir ateşin bile büyük sonuçlar doğurabileceği" uyarısında bulundu.

Önceki Haber İzmir'de Orman Yangınları: 3 İlçede Alevler, 1 Mahalle Tahliye Edildi, Yollar Kapandı
Sonraki Haber İzmir'de Feci Patlama: 5 Ölü, 63 Yaralı
Benzer Haberler