İzmir'de Feci Patlama: 5 Ölü, 63 Yaralı

İzmir'de Feci Patlama: 5 Ölü, 63 Yaralı

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen sanayi tipi tüp patlaması, 5 kişinin hayatını kaybetmesine ve 63 kişinin yaralanmasına neden oldu. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, tüpü değiştiren kişi gözaltına alındı.

Cadde Savaş Alanına Döndü

Barış Manço Caddesi'nde saat 15.00 sıralarında yaşanan patlama, caddede adeta savaş alanı görüntüleri oluşturdu. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binalar büyük hasar aldı. Şiddetli patlama sesini duyan vatandaşlar, korku ve panikle sokağa fırladı.

Yaralılar Yardım Bekledi

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 ekipleri sevk edildi. İlk gelen görüntülerde, çok sayıda kişinin yerde yaralı olarak yattığı ve çevredeki insanların yardıma koştuğu görüldü.

İzmir Valisi'nden Açıklama

İzmir Valisi Süleyman Elban, olay yerinde yaptığı açıklamada, patlamanın sanayi tipi tüpten kaynaklandığını belirtti. Vali Elban, "Şırdancı olarak işletilen restorandaki sanayi tüpünün patladığını tespit ettik" dedi. Patlamada 5 kişinin öldüğünü ve 63 kişinin yaralandığını açıkladı.

1 Kişi Gözaltında

Patlamaya ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Olay yerinde tüpü değiştiren kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Kriz Masası Kuruldu

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, 20 yaralıdan 10'unun durumunun ağır olduğunu ifade etti. Demir, "Sağlı sollu, alttan üstten her taraf boşaltıldı. Kolonlar zarar görmüş olabilir. Hepimiz buradayız. Mahalle halkına destek veriyoruz. Yerde insanlar yatıyor. Çok kötü bir durum, kriz masası kuruyoruz" dedi.

Savcılık Soruşturma Başlattı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Tunç, "Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Patlamada Hayatını Kaybedenlerin İsimleri Açıklandı

Korkunç patlamada hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu: Ruken Çağur (31), Evin Aslan (36), Birgül Sarsılmaz (44), Havin Ergin (17) ve Dilek Bağ (24). Ölenlerden Evin Aslan ve Birgül Sarsılmaz'ın kardeş oldukları ve olay esnasında restoranda bulundukları öğrenildi. Olayın ardından Torbalı Devlet Hastanesi morguna gelen yakınları, hayatını kaybedenlerin kimliklerini tespit etti.

Önceki Haber İzmir'de Kontrol Altına Alınan Orman Yangınları: Zarar Büyük, Şüpheliler Gözaltında!
Sonraki Haber Kayseri'de Taciz Olayı: Kalabalık İş Yerlerini Ateşe Verdi
Benzer Haberler