İstanbul'da Beklenen Sağanak ve Dolu Yağışı Başladı: Şehir Zor Durumda

İstanbul'da Beklenen Sağanak ve Dolu Yağışı Başladı: Şehir Zor Durumda

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün sel, su baskını ve dolu yağışı uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen sağanak ve dolu yağışı etkisini göstermeye başladı. Özellikle batı ve kuzey bölgeler ile boğaz çevresinde görülen yağışlar, hazırlıksız yakalanan vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı. 

Sağanak Yağmur ve Dolu İstanbul'u Vurdu

Meteoroloji, İstanbul’un batı ve kuzey kesimleri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Yapılan saatli uyarıların ardından İstanbul’un bazı ilçelerinde yağış dolu ile birlikte başladı. Gün boyu sürmesi beklenen sağanak, kentin Avrupa ve Anadolu Yakası'nda Taksim, Yenibosna, Beşiktaş, Fatih, Ümraniye gibi birçok ilçede etkili oldu ve trafik yoğunluğu yaşandı. 

Vatandaşlar ve Sürücüler Zor Anlar Yaşadı

Yağış nedeniyle sürücüler trafikte yavaş ilerlemek zorunda kalırken, vatandaşlar dükkân tentelerinin altına sığındı. Toplu taşıma kullananlar, yağmurun geçmesini istasyonlarda bekledi. Sultangazi’de cadde ve sokaklar sular altında kalırken, İsmetpaşa Caddesi adeta göle döndü.

Caddeler Göle Döndü, Evleri Su Bastı

Sağanak yağış Taksim'de de etkisini gösterdi, İstiklal Caddesi'nde yürüyenler zor anlar yaşadı. Bahçelievler’de dolu yağışı ile birlikte evlerin balkonları doldu ve caddeler göle döndü. Soğanlı Mahallesi'nde ise şiddetli yağmur nedeniyle evleri su bastı, vatandaşlar su tahliye çalışmaları yapıyor.

Önceki Haber Meteoroloji Uyardı, Şiddetli Yağış İstanbul'u Vurdu
Sonraki Haber İstanbul’da Metrobüs Kazası: 1 Ölü, 38 Yaralı
Benzer Haberler