Meteoroloji Uyardı, Şiddetli Yağış İstanbul'u Vurdu

Meteoroloji Uyardı, Şiddetli Yağış İstanbul'u Vurdu

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağış, özellikle Avrupa Yakası'nda etkisini yoğun bir şekilde gösterdi. Birçok ilçede su birikintileri oluştu, trafik sıkışıklıkları yaşandı ve teleferik hatlarında hava koşulları nedeniyle seferler iptal edildi.

Kentin Avrupa Yakası'nda sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak şeklinde etkili oldu. Şişli, Beşiktaş, Kağıthane ve Sarıyer gibi ilçelerde trafik yoğunluğu yaşandı, D-100 karayolu ve TEM Otoyolu'nda sürücüler yavaş ilerlemek zorunda kaldı.

Motosiklet Sürücüleri Köprü Altlarına Sığındı

Yollarda biriken sular nedeniyle bazı araçlar trafikte ilerlemekte zorlandı. Zincirlikuyu ve Bakırköy Sahil Kennedy Caddesi'nde yağmura hazırlıksız yakalanan motosiklet sürücüleri, köprü altlarına sığınarak korunmaya çalıştı.

Turistler Yağmurdan Kaçacak Yer Aradı

Sultanahmet gibi turistik bölgelerde ise turistler sağanak yağmurdan korunmak için meydandaki ağaçlar ve seyyar mısır satıcılarının tenteleri altına sığındı. Bazı turistler ise yağmur altında fotoğraf çekmeyi tercih etti. Şemsiyeleri olan vatandaşlar sağanaktan korunmaya çalışırken, diğerleri tramvay durakları ve binaların altlarındaki kapalı alanlara sığındı.

Zeytinburnu, Bahçelievler ve Bakırköy gibi ilçelerde etkili olan yağış nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Dolmabahçe Tüneli'nin Maçka çıkışında rögarlar tıkandı, belediye ekipleri bu bölgede çalışma başlattı. İtfaiye ekiplerine, Avrupa Yakası'ndaki bazı bölgelerde su baskını ihbarları yapıldı.

Teleferik Seferleri Durduruldu

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik hatlarında hava koşulları nedeniyle seferlerin iptal edildiği bildirildi. Ayrıca, T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda seferlerin bir süreliğine Eminönü-Bağcılar arasında yapıldığı, T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda ise seferlerin Küçükpazar-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında devam ettiği duyuruldu.

Meteoroloji'den Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul için yaptığı açıklamada, kentin kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiğini bildirdi. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Önceki Haber Amasya'da Sadece 10 Günlük Su Kaldı
Sonraki Haber İstanbul'da Beklenen Sağanak ve Dolu Yağışı Başladı: Şehir Zor Durumda
Benzer Haberler