İran'dan İsrail'e Vur Emri İddiası

İran'dan İsrail'e Vur Emri İddiası

Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in İsrail'in doğrudan vurulması emrini verdiği iddia edildi. Bu emrin sabah saatlerinde Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi'nin acil toplantısında verildiği bildirildi.

ABD Basınının Haberleri

ABD basını, iki Devrim Muhafızı'na dayandırdığı haberlerde, Hamaney'in İsrail'e doğrudan saldırı emri verdiğini belirtti. Bu haberler, Haniye'nin suikastının ardından bölgedeki gerilimi artırdı.

Tel Aviv'den Karşılık Hazırlıkları

Yediot Ahranot'a konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, İsrail'in güçlü bir karşılık için hazırlandığını ve ABD'nin bu konuda destek sağlayacağını aktardı. Ayrıca, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy'nin Beyrut'u ziyaret edeceği bilgisi verildi. İsrail, İran, Lübnan ve Yemen'den gelebilecek eş zamanlı saldırı olasılıklarını değerlendiriyor.

Yüksek Alarm Seviyesi

İsrail, sürpriz bir saldırı olasılığına karşı tüm sahasında yüksek alarm seviyesinde bulunuyor. Tel Aviv ve Washington arasındaki görüşmeler hızlanmış durumda ve ABD, olası bir saldırı durumunda Orta Doğu'daki üsleriyle İsrail'i erken uyarabileceğini belirtti. İsrail, balistik füze, seyir füzeleri ve insansız hava araçlarıyla düzenlenecek kapsamlı bir saldırıya karşı tüm hava savunma sistemlerini devreye sokmaya hazırlanıyor.

Önceki Haber Haniye İçin İlk Tören Tahran'da Gerçekleştirildi
Sonraki Haber Hizbullah'tan İsrail'e Gece Yarısı Füze Saldırısı
Benzer Haberler