Hizbullah'tan İsrail'e Gece Yarısı Füze Saldırısı

Hizbullah'tan İsrail'e Gece Yarısı Füze Saldırısı

Lübnan'daki Hizbullah, üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ölümünün ardından İsrail'in kuzeyine yoğun füze saldırısı düzenledi. Bu saldırı, yaklaşık 48 saat sonra Lübnan'dan İsrail'e ilk kez roket atılmasıyla gerçekleşti. İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı ve saldırıyı Hizbullah üstlendi.

İsrail Ordusunun Açıklaması

İsrail ordusu, kuzeyde bazı bölgelere roketler atıldığını ve sirenlerin çaldığını belirtti. Sosyal medyada Celile'nin batısındaki bir bölgede İsrail hava savunma sistemlerinin aktif hale geldiğini gösteren görüntüler paylaşıldı. Bölgede roketlerin imhası sırasında patlama sesleri duyuldu, ancak resmi makamlardan can kaybı veya maddi hasar bilgisi verilmedi.

Hizbullah'ın Üstlenmesi

Hizbullah, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Şemaa beldesine düzenlediği saldırıya misilleme olarak onlarca katyuşa roketi ateşlediğini belirtti. Ayrıca, İsrail'in yasa dışı Matzuva yerleşim biriminin hedef alındığı da kaydedildi. Lübnan basını, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Ramya ve Ayta eş-Şaab beldelerine topçu saldırısı düzenlediğini yazdı.

Gün İçinde İsrail'in Lübnan'a Saldırısı

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail hava araçlarının Lübnan'ın sınır hattındaki Şemaa beldesinde bir evi hedef aldığını bildirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırıda 4 Suriyeli sivilin hayatını kaybettiğini ve 5 Lübnanlı sivilin yaralandığını açıkladı.

İsmail Haniye ve Fuad Şükür Suikastları

30 Temmuz'da İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür öldü. Bu saldırıdan saatler sonra Hamas lideri Haniye, Tahran'da suikasta uğradı. İran ve Hamas, Haniye'ye yönelik suikastın arkasında İsrail'in olduğunu belirtirken, Tel Aviv yönetimi bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyor.

Önceki Haber İran'dan İsrail'e Vur Emri İddiası
Sonraki Haber Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinde Bayrak Yarıya İndirildi, Diplomatik Kriz Çıktı
Benzer Haberler