Gelecek Partisi Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı'dan Önemli Açıklama: "AK Parti'ye Geçeceksek Davutoğlu ile Birlikte Geçeriz"

Gelecek Partisi Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı'dan Önemli Açıklama:

Gelecek Partisi'nin kurucularından ve Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı'nın, AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddialar kulislerde konuşulmaya devam ederken, Yamalı bu konuda sessizliğini bozdu. AK Parti ile bazı temaslar gerçekleştirdiklerini doğrulayan Yamalı, "Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun bilgisi dışında hiçbir şey yapmıyoruz. Eğer AK Parti'ye geçme kararı alırsak, bu kararı Sayın Davutoğlu ile birlikte alırız" ifadelerini kullandı.

Son günlerde muhalefet partilerinden 7 milletvekilinin AK Parti'ye geçeceği söylentileri gündemi meşgul ederken, Gelecek Partisi'nden Mustafa Nedim Yamalı'nın AK Parti'ye geçeceği iddiaları dikkat çekti. Yamalı, bu iddialarla ilgili olarak, AK Parti ile görüşmelerin yapıldığını doğruladı ve bu durumun kamuoyunda soru işaretleri oluşturduğunu belirtti.

"Görüşmeler Sürüyor"

Yamalı, iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, "Evet, bazı görüşmelerimiz oluyor ve AK Parti de bunların arasında. Oradaki arkadaşlarımızla uzun yıllar birlikte çalıştık" dedi.

"AK Partili Arkadaşlarımız Geçmemizi İstiyor"

Yamalı, AK Parti ile yapılan görüşmelerde karşılıklı önerilerin sunulduğunu belirtti ve ekledi: "Ben AK Parti'nin kurucularından biriyim. Karşılıklı fikir alışverişleri yapıyoruz ama şu an kendi partimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Görüştüğümüz partiler arasında İYİ Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi de var."

"Zaman Ne Gösterir Bilemiyoruz"

Siyasetin bölünmüş yapısını toparlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Yamalı, "Seçimlerden sonra yeni bir döneme girdik. Herkes kendi yol haritasını çiziyor. Bu sadece bizim partimizle sınırlı değil; diğer partilerdeki milletvekilleri de bu doğrultuda çalışmalar yapıyor. Zaman ne gösterir bilemiyoruz" şeklinde konuştu.

"Geçeceksek Davutoğlu ile Birlikte Geçeriz"

Ahmet Davutoğlu'nun bilgisi dışında görüşmeler yapıldığı iddialarına da yanıt veren Yamalı, "Sayın Davutoğlu, partide yapılan tüm görüşmelerden haberdardır. Hiçbir şey genel başkanımızın iradesi ve onayı olmadan yapılmaz. Biz bir paket değiliz. Altılı masada hedeflerimize ulaşamadık. Bu görüşmeler, genel başkanımızın talimatları doğrultusunda gerçekleşiyor ve nihai kararı da Ahmet Davutoğlu verecektir. Eğer AK Parti'ye geçeceksek, bu kararı Sayın Davutoğlu ile birlikte alırız" dedi.

Önceki Haber Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığına Yeşil Işık: "Aday Olurum"
Sonraki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Yeniden Adaylık Açıklaması: "Delegeler İsterse Düşünürüm"
Benzer Haberler