Kılıçdaroğlu'ndan Yeniden Adaylık Açıklaması: "Delegeler İsterse Düşünürüm"

Kılıçdaroğlu'ndan Yeniden Adaylık Açıklaması:

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı sorusuna, "Genel başkanlık tartışmalarının dışında kalmak istiyorum. Partinin delegeleri karar verir. Eğer delegeler görev verirse, o zaman düşünürüm" şeklinde yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisiyle görüşmek istediği yönündeki iddialara da açıklık getirerek, bu teklifi kabul etmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 6'lı masadaki liderlerin verdikleri sözleri tutmadığını, bunun sonucunda da seçim sürecinin beklenmedik şekilde zorlaştığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'deki ekonomik ve sosyal sorunlara da değinen Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirerek, ülkedeki adalet ve ekonomik durumun vahim olduğunu ifade etti.

Suriye politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Orta Doğu'da barışı sağlaması gerektiğini vurguladı ve sığınmacı sorununu çözmek için iki yıl içinde güvenli bir geri dönüş planı olduğunu belirtti. 

Partiyi sağa kaydırma eleştirilerine ise "Parti halkçılaştı. Altı okumuz sıradan bir sembol değil, ahlak ve erdemi temsil ediyor" şeklinde yanıt verdi. Ayrıca, devletin soyulmasına göz yumanlarla anlaşmaya gitmeyeceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, son olarak Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmeden bahsederek, Demirtaş'ın sivil siyaseti savunduğunu ve siyasi görüşleri nedeniyle kimsenin hapse atılmaması gerektiğini vurguladı.

Önceki Haber Gelecek Partisi Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı'dan Önemli Açıklama: "AK Parti'ye Geçeceksek Davutoğlu ile Birlikte Geçeriz"
Sonraki Haber Akşener, Kılıçdaroğlu'na 'İhanet' Sözü İçin Dava Açıyor
Benzer Haberler