DMM'den Vakıflar Genel Müdürlüğü Raporu ile İlgili İddialara Yanıt

DMM'den Vakıflar Genel Müdürlüğü Raporu ile İlgili İddialara Yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın organlarında yer alan "Sayıştay'ın 2023 Vakıflar Genel Müdürlüğü Raporu'nda büyük miktarda eksiklik saptandı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

DMM, yapılan açıklamada, basında yer alan "Bilançodaki Yapılmakta Olan Yatırımlar Hesabı'nda 22 milyar 463 milyon 411 bin 62 TL eksiklik" iddiasının doğru olmadığını, söz konusu tutarın aslında 22 milyon 463 bin 411 TL olduğunu belirtti. Rapordaki muhasebe hesap kodu hatası nedeniyle bu rakamın bazı yayın organları tarafından yanlış ve kasıtlı olarak milyar ifadesiyle servis edildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, haberlerde yer alan diğer bir yanlış bilginin de 952 bin 667 TL'nin "952 milyon 667 bin 92 TL" olarak lanse edilmesi olduğu vurgulandı. Bu durumun muhasebe hesap kodu hatasıyla ilgili olduğu ve herhangi bir kamu zararına neden olmadığı belirtildi. İlgili hataların 2024 yılında düzeltildiği ve Sayıştay raporunda da bu düzeltmenin açıkça yer aldığı kaydedildi.

DMM, bu tür yanlış bilgilerin kasıtlı olarak yayıldığını ve kamuoyunu yanıltmayı hedeflediğini ifade ederek, basın kuruluşlarını daha dikkatli olmaya davet etti.

Önceki Haber Onda Mobilya: Yenilikçi ve Estetik Mobilya Anlayışı
Sonraki Haber Çiftlik Bank davasında savcı mütalaasını açıkladı: Mehmet Aydın'a 88 bin 302 yıl hapis cezası talebi!
Benzer Haberler