Münevver Karabulut Cinayetinde Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılacak

Münevver Karabulut Cinayetinde Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılacak

Münevver Karabulut'u 15 yıl önce öldüren ve ardından cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölümüne dair önemli bir gelişme yaşandı. Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması ve DNA testi yapılması yönündeki ailenin talebi, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. Kararla ilgili açıklama yapan avukat Rezan Epözdemir, "Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi" ifadelerini kullandı.

Epözdemir yaptığı açıklamada, İstanbul'da 14 yıl önce işlenen bu vahşi cinayetin kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri açısından büyük toplumsal yankı uyandırdığını belirtti. Son olarak Garipoğlu'nun mezarının açılması yönünde yapılan talebin kabul edildiğini ve bu süreçte Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat gönderildiğini ifade etti.

Avukat Epözdemir'in Açıklamaları

Avukat Rezan Epözdemir, uzun yıllardır Münevver Karabulut'un ailesinin vekilliğini yaparak davayı takip ettiklerini belirterek, "Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına yönelik şiddetle mücadele açısından önemli bir davadır. Müvekkilimiz Süreyya Karabulut'un isteği üzerine, son iki yıldır Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için yoğun bir hukuki süreç yürüttük. Sonuç olarak, başsavcılığın bu talebi kabul etmesi önemli bir adım oldu," dedi.

Epözdemir, kamu vicdanını rahatlatmak ve olayın ardındaki tüm gerçekleri ortaya çıkarmak adına mezarın açılması ve gerekli hukuki sürecin titizlikle takip edileceğini belirterek, "Bu karar, yıllardır devam eden hukuki mücadelemizin bir sonucudur ve kamuoyunun kafasındaki şüpheleri gidermek açısından büyük önem taşımaktadır," ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

Lise öğrencisi Münevver Karabulut, 3 Mart 2009'da Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüş ve parçalanmış bedeni bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Türkiye'yi derinden sarsan bu cinayet, büyük yankı uyandırmış ve uzun süre gündemden düşmemişti. Katil zanlısı Cem Garipoğlu, cinayetin ardından 197 gün kaçmış, daha sonra teslim olmuş ve 2011'de mahkum edilerek cezaevine gönderilmişti. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde cezaevinde kendini asarak yaşamına son vermişti.

Önceki Haber Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden sanıktan şoke eden savunma: "Tutuksuz yargılanmak istiyorum"
Sonraki Haber MEB, Amacı Dışında Faaliyet Gösteren Kurslara Yönelik Denetim Başlattı
Benzer Haberler