Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 1 Yılda 1045 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 1 Yılda 1045 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, son bir yılda yapılan operasyonların sonuçlarını paylaştı.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece son 1 yılda PKK/KCK'ya yönelik 34 bin 765 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 7'si kırmızı, 1'i yeşil, 15'i turuncu, 34'ü gri kategoride olmak üzere toplam 1045 terörist etkisiz hale getirildi. Bölücü terör örgütüne katılımlar her geçen gün azalıyor." dedi.

FETÖ ile Mücadele

Erdoğan, FETÖ'ye yönelik mücadelede de önemli adımlar atıldığını belirtti. "Geçen yıl FETÖ'ye 5827 operasyon yapıldı ve 9350 şüpheli gözaltına alındı. Kaçan FETÖ üyelerinin iadesi için Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarımız çalışmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Organize Suçlarla Mücadele

Organize suç örgütlerine karşı da kararlı bir mücadele yürütüldüğünü söyleyen Erdoğan, "Son 1 yılda 100 olaydan 93'ü aydınlatıldı. Toplam 2 bin 525 terörist etkisiz hale getirildi ve 3 bin 158 mağara, sığınak ve depo imha edildi." dedi.

Gelecek Planları

Yaz ayları boyunca daha kararlı ve sonuç alıcı operasyonlar gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, "Her kurum kendi vazifesine odaklandığında vatandaş nazarında itibarı da güçlenir. Kendini devlet ve milletin menfaatleri üzerinde gören kimseye tahammülümüz yoktur." dedi.

Türkiye'yi Sığ Sulara Hapsetmeye Kimsenin Gücü Yetmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geniş bir yelpazede elde ettiği başarılardan gurur duyduklarını vurguladı. "Türkiye'yi ırkçı lümpen faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez. Ekonomi, turizm, ticaret ve kamu diplomasisine zarar verme girişimlerine eyvallah etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. Mezun olan polis adaylarına başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Önceki Haber Türkiye'den F-16 Anlaşmasında Tarihi Adım: Satış Kabul Mektubu İmzalandı
Benzer Haberler