Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sürpriz Karar: Biden'ın Yemeğine Katılmayıp Yurda Dönüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sürpriz Karar: Biden'ın Yemeğine Katılmayıp Yurda Dönüyor

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönmeden önce ABD Başkanı Joe Biden'ın düzenleyeceği akşam yemeğine katılması bekleniyordu. Ancak son dakika gelişmesine göre, Erdoğan'ın bu planından vazgeçtiği ve direkt Türkiye'ye dönmek üzere hareket ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirdiği önemli konuşma ve yoğun diplomatik temaslarının ardından Amerika'da bulunduğu süre boyunca dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Biden'ın davetine rağmen yemeğe katılmama kararı ise kamuoyunda merak uyandırdı.

Yemekten Vazgeçti, Türkiye'ye Dönüyor

NTV muhabiri Hüseyin Günay'ın aktardığı bilgilere göre, Erdoğan Biden’ın akşam yemeğine katılmaktan vazgeçti. Günay, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Erdoğan'ın Türkevi'nden ayrılarak doğrudan havalimanına geçtiğini ve Türkiye'ye dönmek üzere yola çıktığını bildirdi.

ABD’ye Eleştiri ve Röportaj

Erdoğan, aynı gün içerisinde Amerikan NBC News kanalına verdiği röportajda, ABD'nin İsrail'e verdiği destek nedeniyle eleştirilerde bulunmuştu. İsrail’e karşı Batılı ülkelerin sessizliğini eleştiren Erdoğan, NATO müttefikleri arasında İsrail'i destekleyen ülkeler olduğunu ve ABD’nin bu desteği silah yardımı ve Akdeniz’e uçak gemisi göndermek gibi adımlarla sürdürdüğünü ifade etmişti.

Erdoğan ve Heyeti Türkiye'ye Döndü

BM Genel Kurulu’na katılmak ve bir dizi diplomatik görüşmelerde bulunmak üzere ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve heyetiyle birlikte New York’tan ayrıldı. Erdoğan, John F. Kennedy Havalimanı’ndan "CAN" isimli özel uçakla Türkiye’ye dönüş yaptı. Kendisine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve diğer üst düzey yetkililer de eşlik etti.

Önceki Haber İsrail Lübnan'ı Vuruyor! Kapsamlı Hava Saldırıları Başladı
Sonraki Haber Lübnan'da Büyük Göç! Kara Harekatı Tehdidiyle 500 Bin Kişi Güvenli Bölgelere Taşındı
Benzer Haberler