Çeşme'deki Orman Yangınında 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltında

Çeşme'deki Orman Yangınında 3 Kişi Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Gözaltında

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'nde çıkan orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti. Yangınla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının erken saatlerde başladığını ve rüzgârın etkisiyle hızla yayıldığını belirtti. 

Yangının Detayları

Vali Elban, yangının saat 12.00 civarında çıktığını ve saat 14.30'da kontrol altına alındığını söyledi. Orman, itfaiye, jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangına sebep olan 4 kişinin bahçede kaynak ve hızar işleri yaparken kıvılcımların makilik alana sıçraması sonucu yangını başlattığı tespit edildi.

Panik ve Trajik Sonuç

Yangın sırasında ekipler, alevlerin tehdit ettiği bir yazlık sitede tahliye çalışması yaptı. Ancak 3 kişi panikleyip araziye kaçtı ve maalesef kurtarılamadı. Hayatını kaybedenlerin, aynı aileden Mesut Coşkun (68) ve Hilmi Coşkun (38) ile komşuları Mine Elmas (35) olduğu belirlendi.

Vali Elban'ın Açıklamaları

Vali Elban, "Yangına sebebiyet veren 4 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Panikleyip kaçan vatandaşlarımız maalesef bu kötü sonucu doğurdu. Yangınla ilgili risk kalmadı. Havanın kuru olması ve rüzgarın şiddeti nedeniyle yangın hızla yayıldı" dedi.

Yangın Hakkında Bilgi

Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde saat 11.30'da başlayan yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibi müdahale etti.

Önceki Haber Kerem Kınık'ın Kızının Karıştığı Kaza Kamerada
Sonraki Haber Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’nden Kaymakam Şahin'e Ziyaret
Benzer Haberler