Biden'dan Trump'a Yapılan Saldırıyla İlgili Açıklama: Güvenlik Önlemleri Gözden Geçirilecek

Biden'dan Trump'a Yapılan Saldırıyla İlgili Açıklama: Güvenlik Önlemleri Gözden Geçirilecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yapılan suikast girişimiyle ilgili olarak, ABD Başkanı Joe Biden yeni bir açıklama yaptı. Biden, "Saldırganı tanıyoruz ama motive eden nedeni bilmiyoruz. Gizli Servis'e, Trump'ın güvenliğini sağlamak için ellerindeki tüm kaynakları kullanmalarını söyledim. Ayrıca, tüm güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesini istedim" dedi.

Soruşturma ve Güvenlik

Biden, soruşturmayı FBI'ın yürüttüğünü ve saldırganın kimliğini bildiklerini ancak nedenini henüz bilmediklerini belirtti. Güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Biden, "Ulus olarak birleşmeliyiz ve birlik olmalıyız" dedi. 

Saldırının Ardından

ABD'de eski Başkan Trump'a yapılan suikast girişiminin yankıları sürerken, Biden, "Bu tür bir saldırıya ABD'de yer yok. Bu bizim değerlerimize aykırı. Görüş ayrılıklarımız olabilir ama hepimiz Amerikalıyız. Henüz erken aşamadayız ve saldırının amacını bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Trump'a Suikast Girişimi

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık yarışına katılan eski Başkan Trump, Pensilvanya'daki mitingde konuşma yaparken silahlı saldırıya uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumu iyi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi de yaralanmıştı. Gizli Servis, saldırganın etkisiz hale getirildiğini ve FBI'ın saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladığını açıkladı. Saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirtildi.

Önceki Haber Trump'tan Suikast Girişimi Sonrası Yeni Açıklama: Büyük Ulusumuza Seslenmeyi Sabırsızlıkla Bekliyorum
Sonraki Haber ABD'de 4 Kent, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü Tanıdı
Benzer Haberler