ABD'de 4 Kent, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü Tanıdı

ABD'de 4 Kent, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü Tanıdı

ABD'de Texas, Idaho, Ohio ve Georgia eyaletlerindeki bazı kentler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü resmen tanıdı. Bu kentler arasında Texas'ın başkenti Austin, Idaho'nun başkenti Boise, Ohio'daki Dayton ve Georgia'daki Columbus yer alıyor.

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından yapılan açıklamada, TASC'ın girişimleriyle bu kentlerin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıdığı belirtildi. TASC Başkanı Avukat Seyit Şahin, bu kentlerin "tanıma beyannamelerini" teslim aldıklarını belirtti. Ayrıca, ABD'nin başkenti Washington ve Maryland eyaletine bağlı Baltimore'un geçen sene bu günü tanıdığını hatırlattı.

Şahin, şu ana kadar toplam 6 eyaletin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanıdığını ve bu durumun iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağladığını söyledi. Özellikle Texas'ın, FETÖ okullarının yoğun olduğu bir eyalet olması nedeniyle bu kararın önemini vurguladı. Şahin, "Türkiye ve ABD, uzun yıllardır NATO müttefiki. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın NATO Zirvesi'ndeki görüşmesi, ilişkileri olumlu yönde etkileyecek" dedi.

Geçen yıl, Washington Belediyesi ve Maryland eyaletine bağlı Baltimore Belediyesi, 14 Temmuz'da bir ilke imza atarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü tanımıştı.

Önceki Haber Eski Çekya Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus 15 Temmuz Programında İlk Kez Bir Türk Sefaretinde Konuşma Yapacak
Sonraki Haber Esed'den "Normalleşme" Yanıtı: Türk Askerlerinin Çekilmesi Gündeme Gelirse Erdoğan'la Görüşürüm
Benzer Haberler