Bakan Şimşek: Türkiye'de Asgari Ücret Düşük Değildir

Bakan Şimşek: Türkiye'de Asgari Ücret Düşük Değildir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'deki asgari ücreti gelişmekte olan ülkelerle kıyasladı ve Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığını söyledi.

Asgari Ücret Kıyaslaması

Bakan Şimşek, Habertürk'te katıldığı canlı yayında, Türkiye'deki asgari ücretin gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek seviyelerde olduğunu belirtti. "Asya'daki Endonezya, Filipinler, Tayland; Latin Amerika'daki Brezilya, Şili, Kolombiya ve Avrupa'daki Bulgaristan, Macaristan ile karşılaştırın. Polonya hariç, Türkiye'deki asgari ücret en yüksekler arasında. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir," dedi.

Dolar Bazında Artış

AK Parti iktidarı döneminde asgari ücrette ciddi artışlar yapıldığını ifade eden Şimşek, "Son 20 yılda Türkiye'de asgari ücreti reel olarak yüzde 5,5 artırdık. 90'lı yıllarda 100 dolar civarında olan asgari ücret, AK Parti döneminde dolar bazında ciddi bir artış gördü. Asgari ücret artışı yüzde 49. İlk 6 aydaki enflasyon yüzde 20'lerde olacak. Yıl sonunda Merkez Bankası'nın üst bandı yüzde 42. Böyle dahi kalsa büyümeden daha fazla bir asgari ücret artışı oluyor," şeklinde konuştu.

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele

Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede kararlı olduklarını vurguladı. "Verginin tabanını büyüterek ve istisnaları kaldırarak sonuç alacağız. Vergide adaleti sağlayacağız. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alacağız," dedi.

Kripto Varlıklar ve Borsa Kazançlarına Vergi

Bakan Şimşek, kripto varlıkları vergi kapsamına alacaklarını ve ileride borsa kazançlarının da vergilendirileceğini açıkladı. "Kripto varlıkları vergi kapsamına alacağız. Belki bu pakette değil, ancak bir sonraki pakette borsa kazançlarının da vergilendirilmesini çalışıyoruz," dedi.

Bakan Şimşek, Türkiye'de asgari ücretin adil ve yeterli olduğunu belirterek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergi adaletini sağlama konusunda kararlılıklarını vurguladı.

Önceki Haber Kira Artışlarında Yeni Dönem: Yüzde 25 Sınırı Kalkıyor
Sonraki Haber Türkiye’de Uygun Fiyatlı ve Kaliteli Mobilya Hizmeti Veren 10 Mobilya Markası
Benzer Haberler