Ayhan Bora Kaplan: Devlet Büyüklerinin İsmini Vermemi İstediler, Ama Vermedim

Ayhan Bora Kaplan: Devlet Büyüklerinin İsmini Vermemi İstediler, Ama Vermedim

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı davada duruşmalar devam ediyor. Duruşmada sanıkların talepleri dinlendi ve Ayhan Bora Kaplan tahliyesini talep etti.

Kaplan, savunmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu dosya başından sonuna kadar Murat Çelik ve ekibinin düzmecesiyle oluşturulmuştur. Savcı Mustafa Kaya da bu kumpasa alet edilmiştir. Bana bir komplo kurdular. Kaçmak istesem havalimanından mı kaçarım, bu kadar aptal mıyım? Başsavcıyı ikna edememişler, ardından Murat Çelik 'ben sana müşteki bulayım' dedi. Böyle hukuk olur mu? Devlet büyüklerinin ismini vermemi istediler, ama vermedim. Ben öyle namussuz değilim. Birkaç emniyet müdürü tamamen şov yapmak ve isimlerini duyurmak için bu durumu yarattılar. Bana 'eşini, kız kardeşlerini tutuklayacağız' dediler. Bunun üzerine tehdit edildim ve sadece polislerle ilgili kısımları kabul ettim. Ama devlet büyükleriyle ilgili kısımları kabul etmedim. Neden bizim söylediklerimiz ciddiye alınmıyor? Burada baskı altında ifade vermeyen kimse yok. Mülakat odasında dövüyorsunuz insanları, sonra ifade verdiriyorsunuz. Bu dosyanın en baştan yapılması lazım. Herkes yeniden ifade vermeli ve adaletli bir yargılama yapılmalı. Medya sürekli beni yazıyor çünkü 15 Temmuz'da lanetlendim. Ama bugün yine olsa yine çıkarım, cezaevinde olsam demir parmaklıkları kırar çıkarım. 15 Temmuz'da FETÖ’cüler ülkeyi ele geçirseydi ben bugün idam cezasıyla yargılanırdım."

Kaplan ayrıca, "Bir polisin ismini vereceğim ama ona da baskı yapılır diye veremiyorum. Bu dava medya üzerinden yürüyor. Tanıkların isimlerini veremiyorum çünkü korkuyorum. Resul Aydoğan isimli polis verdiğim insanlarla görüşecek çünkü verdiğimde eminim. PKK’dan firar eden Muhammed Sağ dinlenmiş bu davada. Böyle bir şey olabilir mi? Ben suçsuzum, suçsuz olduğuma inanıyorum. İlhan Tatar’ı da polislerin yönlendirdiği belli. Benim örgütle işim yok. Adalete olan inancımı yitirmek istemiyorum. Tahliyemi istiyorum. Gerekirse ev hapsi verin bana ama tahliyemi istiyorum," dedi.

Müfettiş Raporu ve Emniyet Mensuplarının Durumu

Ayhan Bora Kaplan davasında adı geçen üst düzey emniyet mensuplarıyla ilgili hazırlanan müfettiş raporu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı. Raporda, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davanın firari sanığı Serdar Sertçelik'le irtibatın kesildiği tarihten itibaren gerekli çalışma ve özenin gösterilmediği belirtildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, Sertçelik'le irtibatın koptuğu günden 9 gün sonra, 5 Aralık 2023'te 80 il emniyet müdürlüğüne ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığına yurt dışına çıkma ihtimali ve yakalanmasına yönelik tüm hudut kapılarında ve illerin giriş çıkışlarında duyarlı olunması konusunda yazı gönderildiği aktarıldı. Raporda, Sertçelik'in illegal yollardan yurt dışına kaçtığı ifade edildi.

Raporda ayrıca, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun, cumhuriyet savcılarının görev ve yetkilerine ilişkin maddesindeki, "Cumhuriyet savcılarının sözlü veya yazılı istem ve emirlerini yapmakta kötüye kullanma veya ihmalleri görülen kolluk amir ve memurları hakkında cumhuriyet savcılarınca doğrudan doğruya soruşturma yapılır" hükmü uyarınca gereğinin takdir ve ifasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ait olduğu belirtildi.

Önceki Haber Seferberlik Hali Değişti: Yetki Cumhurbaşkanı'nda
Sonraki Haber 15 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Yağış Geliyor
Benzer Haberler