Almanya Solingen'deki Festivalde Yaşanan Saldırının Yasını Tutuyor: Saldırgan Hala Firarda

Almanya Solingen'deki Festivalde Yaşanan Saldırının Yasını Tutuyor: Saldırgan Hala Firarda

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde, 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 5'i ağır olmak üzere 8 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırı, ülkeyi derinden etkiledi. Saldırgan henüz yakalanamazken, Başbakan Olaf Scholz, faillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Başbakan Scholz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Solingen'deki saldırının korkunç olduğunu ve faillerin bir an önce yakalanıp adaletin önüne çıkarılması gerektiğini belirtti. Scholz, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da bu vahşi saldırıdan dolayı derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise saldırının arka planının bir an önce aydınlatılması gerektiğini söyledi. Saldırının gerçekleştiği saatlerde bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, saldırgan olay yerinden kaçtı. Polis, geniş çaplı bir operasyonla saldırganı aramaya devam ediyor ve halka evde kalma uyarısında bulunuyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Solingen'deki saldırıda Türk vatandaşlarının zarar görmediği belirtildi. Gelişmelerin Düsseldorf Başkonsolosluğu tarafından yakından takip edildiği bildirildi.

Önceki Haber Lübnan'dan Fırlatılan Roketler İsrail'i Alevler İçinde Bıraktı
Sonraki Haber Orta Doğu'da Gerilim Tırmanıyor: İsrail ve Hizbullah Arasında Karşılıklı Saldırılar
Benzer Haberler