Orta Doğu'da Gerilim Tırmanıyor: İsrail ve Hizbullah Arasında Karşılıklı Saldırılar

Orta Doğu'da Gerilim Tırmanıyor: İsrail ve Hizbullah Arasında Karşılıklı Saldırılar

Orta Doğu'da tansiyon yükseliyor. İsrail, Lübnan'ın güneyine yönelik bir saldırı başlattı ve bu duruma Hizbullah, Beyrut'ta komutanlarından Fuad Şükür'e yapılan suikasta misilleme olarak karşılık verdi. Hizbullah, İsrail'e 320 katyuşa füzesiyle saldırdığını duyurdu. İsrail de Hizbullah'a ait 40 hedefi vurduğunu açıkladı. İsrail'de 48 saatlik olağanüstü hal ilan edilirken, ülkeye yapılan tüm uçak seferleri iptal edildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah'ın geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu öne sürerek, Lübnan'ın güneyine "önleyici" saldırılar düzenlediklerini açıkladı. Hagari, Lübnan'daki Litani Nehri'nin güneyinde yaşayanlara bulundukları bölgeleri terk etmeleri çağrısında bulundu ve İsrail'in kendisine yönelik tüm tehditleri ortadan kaldıracağını vurguladı.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada ise, Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak çok sayıda füzeyle İsrail'in kuzeyinde yer alan hedeflere saldırı düzenlendiği belirtildi. Örgüt, 320 katyuşa füzesiyle İsrail'e ait 11 askeri noktayı vurduğunu duyurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise güvenlik kabinesini acil olarak topladı ve İsrail ordusuna tehditleri ortadan kaldırma talimatı verdiğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkede 48 saat sürecek olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Aynı zamanda ABD ile yakın iletişim halinde olduklarını belirtti. İsrail ordusu, Hizbullah'ın füze rampalarının çoğunu vurduklarını ve operasyonların devam edeceğini açıkladı.

Önceki Haber Almanya Solingen'deki Festivalde Yaşanan Saldırının Yasını Tutuyor: Saldırgan Hala Firarda
Sonraki Haber "Ukrayna'dan Belarus'a Sert Uyarı: Sınırı İhlal Ederseniz Vururuz"
Benzer Haberler