AK Parti ve MHP Arasında Gerilim Tırmanıyor

AK Parti ve MHP Arasında Gerilim Tırmanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Özgür Özel ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüşmesi, ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamalar, MHP'de büyük rahatsızlık yarattı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ittifakı bitirme tehdidinde bulunurken, AK Parti "Yola devam" mesajı verdi. 

Erdoğan'ın Görüşmeleri Gerilimi Tetikledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Özgür Özel ve ardından öldürülen Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile yaptığı görüşmeler, AK Parti ve MHP arasındaki ipleri gerdi. Bu görüşmelerin yankıları sürerken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Sinan Ateş cinayetiyle ilgili açıklaması gerginliği daha da artırdı.

Bakan Tunç'un Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin Tunç, "1 Temmuz'dan itibaren deliller mahkemede tartışılacak, bağımsız ve tarafsız yargımız adaleti tecelli ettirecektir" dedi.

Bahçeli'nin Sert Tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayşe Ateş ile görüşmesi ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamaları sonrası, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sert bir açıklama yaptı. Bahçeli, "Gerekirse ittifakı bitiririz" diyerek ittifakın dağılabileceğini ima etti. Bahçeli, "Normalleşme ve yumuşama adımlarının önünde engel olarak görülüyorsak, ülkemiz ve milletimiz için her türlü fedakârlığı yaparız" ifadelerini kullandı.

Ayşe Ateş İçin İmalı Sözler

Bahçeli, isim vermeden Sinan Ateş’in eşine de göndermede bulunarak, "Cinayet davası üzerinden Milliyetçi-Ülkücü Hareket'e yönelik itibar suikastı yapılıyor. Bu suikasta refakat eden isimler sürekli parlatılıyor, kapı kapı gezdiriliyor. Bu, iç huzuru ve barış ortamını zehirlemeye tam teşebbüstür" dedi.

AK Parti'den Yanıt

Bahçeli'nin sert açıklamaları sonrası, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından "Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam ediyor. Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için güçlü siyasetlere imza atacağız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın vurguladığı gibi bu konudaki irademiz tamdır" ifadelerini kullandı.

Feti Yıldız'dan İmalı Sözler

Cumhur İttifakı’nın geleceği tartışılırken, gazeteci Hilal Köylü’nün sosyal medya paylaşımına yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Kıyafetiniz güzel, çok da yakışmış. Siyasi değerlendirmeleriniz için aynı şeyi söyleyemem" diyerek ittifakın devam edeceği yönündeki yorumlara tepki gösterdi.

Önceki Haber Bahçeli'den AK Parti ve CHP'ye Sürpriz İttifak Çağrısı
Sonraki Haber AK Parti'den Özgür Özel'in Eleştirilerine Sert Tepki: "Bu Bir Siyasi Saldırganlıktır"
Benzer Haberler