Bahçeli'den AK Parti ve CHP'ye Sürpriz İttifak Çağrısı

Bahçeli'den AK Parti ve CHP'ye Sürpriz İttifak Çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel'in görüşmesinin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bahçeli, "AK Parti içindeki hoşnutsuz kesimlerin sürekli olarak huzuru bozduğunu göz önüne alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın oluşması ve altılı masanın diğer unsurlarının da bu ittifakı desteklemesi Milliyetçi Hareket Partisi'nin samimi dileği ve temennisidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bağlılık Vurgusu

Bahçeli, yazılı açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'na bağlılığını yineleyerek, CHP ile AK Parti arasında geniş tabanlı bir ittifakın MHP'nin "samimi dileği" olduğunu belirtti. Bahçeli, "Bir kez daha fedakarlıkla ve karşılıksız inisiyatif alarak Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz ve bu tercihimiz aziz milletimizle paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cinayet Davası Üzerinden İtibar Suikastı

Açıklamasında, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davaya da değinen Bahçeli, "İddianamesi hazırlanan bir cinayet davası üzerinden Milliyetçi-Ülkücü Hareket'e yönelik itibar suikastının yaygınlaşması, iç huzur ve barış ortamını zehirlemeye yönelik tam bir teşebbüstür." dedi.

Siyasi Partiler Arası Normalleşme Çağrısı

Bahçeli, Türk siyasetinde normalleşme ve yumuşama arayışlarının arttığını belirterek, "Milliyetçi Hareket Partisi, iyi niyetli, yapıcı ve millet lehine olan diyalogları makul ve mantıklı değerlendirmekten en ufak rahatsızlık duymayacaktır." şeklinde konuştu. 

AK Parti ve CHP Arasında İttifak MHP'nin Dileğidir

Bahçeli, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın oluşmasını samimi bir dilek olarak ifade ederek, "Cumhur İttifakı'na bağlılığımız kararlılıkla devam edecek, TBMM'de kanun tekliflerine verdiğimiz destek sürecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da şartlar ne olursa olsun sonuna kadar yanında ve arkasında olacağımızı herkes çok iyi bilmelidir." dedi.

Önceki Haber Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anlamlı Hediye: "Payidar Gondol"
Sonraki Haber AK Parti ve MHP Arasında Gerilim Tırmanıyor
Benzer Haberler