ABD'li Emekli Albaydan Türkiye'ye Yönelik Skandal Açıklama

ABD'li Emekli Albaydan Türkiye'ye Yönelik Skandal Açıklama

ABD'li emekli albay ve eski Savunma Bakanlığı danışmanı Douglas McGregor, Türkiye'yle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. McGregor, "Türkiye ve İsrail'in de içinde olduğu bir savaş yaklaşıyor. Erdoğan, Türkiye'yi bu savaştan uzak tutmaya çalışıyor, ancak biz Suriye'de güçlerimizi Türkiye'ye saldırmaları için hazırlıyoruz. PKK, YPG ve diğer bazı grupları Türkiye'ye saldırmaları için teşvik ediyor ve silahlandırıyoruz. Bu sefer iş çok ciddi" dedi.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikasta uğramasının ardından Orta Doğu'da gerilim tırmanırken, McGregor'un bu itirafı dikkat çekti. McGregor, ABD'nin daha önce de PKK'yı Türkiye'ye karşı desteklediğini kabul etti ve şimdi de İsrail'in PKK'yı kullanarak Türkiye'ye saldırı planı hazırlığında olduğunu öne sürdü.

McGregor, "Türkler bu durumdan çok rahatsız ve büyük bir savaşa doğru gidiyoruz. ABD olarak biz de bu sürecin bir parçasıyız" ifadelerini kullandı. ABD'nin terör örgütü YPG/PKK'yı Suriye'de eğitip donattığı ve silah desteği sağladığı biliniyor.

Önceki Haber İran'dan İsrail'e: Ateşkes Olursa Misilleme Yok
Sonraki Haber Çin'in İnsansız Hava Aracı İlk Uçuşunu Başarıyla Gerçekleştirdi
Benzer Haberler