İran'dan İsrail'e: Ateşkes Olursa Misilleme Yok

İran'dan İsrail'e: Ateşkes Olursa Misilleme Yok

İran, bu hafta İsrail ve Hamas arasında yapılması planlanan görüşmelerde bir ateşkes anlaşmasına varılması halinde, İsrail'e yönelik misilleme yapmaktan vazgeçebileceğini belirtti. İsrail'in Gazze'deki savaşı 313. gününe girerken, İran'dan beklenen intikam saldırısı gündemde. ABD, İsrail'e büyük çaplı bir silah satışı onaylayarak destek verdi.

Reuters'a konuşan üç İranlı yetkili, Hamas Siyasi Lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasının ardından, İran'ın saldırı planından ancak İsrail ve Hamas arasında bir ateşkes sağlanması durumunda vazgeçilebileceğini söyledi.

İranlı üst düzey yetkililerden biri, ateşkes görüşmelerinin başarısız olması veya İsrail'in müzakereleri uzatması durumunda, İran'ın Hizbullah gibi müttefikleriyle birlikte doğrudan bir saldırı başlatacağını belirtti. Yetkililer, görüşmelerin ne kadar ilerlemesine izin verileceği konusunda yorum yapmadı.

İsimlerinin gizli kalmasını isteyen kaynaklar, Ortadoğu'da geniş çaplı bir savaş riskinin arttığını ve İran'ın Batılı ülkeler ve ABD ile İsrail'e yönelik misilleme konusunda yoğun bir diyalog içinde olduğunu ifade etti.

Önceki Haber Tel Aviv'de Patlama Sesleri! Hamas'tan Roketli Saldırı
Sonraki Haber ABD'li Emekli Albaydan Türkiye'ye Yönelik Skandal Açıklama
Benzer Haberler