Üsküdar Belediyesi'nin 2014-2024 yılları arasında başkanlığını yürüten Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla mevcut belediye yönetimini personel maaşları konusunda eleştirdi. Belediyenin resmi hesabı üzerinden yapılan açıklamayı hedef alan Türkmen, “Maaşları yatırdık, bir sıkıntı yok” denilememesini eleştirerek iddialarının arkasında durdu.
Türkmen, belediyenin çalışanlara yönelik maaş ödemelerini geciktirdiğini öne sürerken, belediyenin bu konuda yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savundu. "Trol hesaplar önce borç bahanesiyle savunmaya geçti, şimdi ise yalanlıyorlar ama hâlâ 'ödendi' diyemiyorlar," ifadelerini kullandı.
Paylaşımında Üsküdar Belediyesi'nin elindeki taşınmazları sattığını ancak buna rağmen gelir üretemediğini ileri süren Türkmen, “Milyarlık taşınmazları gözlerini kırpmadan satıyorlar ama personel maaşı ödemek için para yok, kasa boş” diyerek yönetimi sert sözlerle eleştirdi.
Belediyeye ait bir kız yurdunun kapatılmasına da değinen Türkmen, “Yetimhaneden çıkan kızların kaldığı yurdu kapatırlar, afişe ederiz, 'hiç kız kalmadı' gibi trajikomik bir açıklama yaparlar” sözleriyle mevcut yönetimin kamuoyuna yaptığı açıklamaları “komik” olarak nitelendirdi.
İşte Hilmi Türkmen’in x paylaşımı:
“Üsküdar Belediyesi resmi hesabı personel maaşıyla ilgili iddiamızı yalanlamış fakat “maaşları yatırdık, bir sıkıntı yok” diyememiş. Çünkü diyemez!
Kurumların kötü iletişim yapma hakkı vardır ama böyle alenen yalan söyleme, iftira atma hakkı yoktur. Yok öyle yağma, talan ettikleri kasa milletin, peşini bırakmayacağız.
Trol hesaplar “önceki dönemden çok borç kaldı, o yüzden” dedi. Aksini ispat ettik. Şimdi iddia yalan diyorlar. Madem iddiamız yalan, “ödedik maaşları” diyebilirler, biz de özür diler, bir yanlışlık olmuş deriz ama diyemezler!
Milyarlık taşınmazları gözlerini kırpmadan satıyorlar ama personel maaşı ödemek için para yok, kasa boş. Çünkü hiçbir gelir üretemedikleri, gelirleri de çarçur ettikleri için maaş bile ödeyemiyor, İller Bankası’ndan gelecek parayı bekliyorlar.
Bu komik açıklamalar ilk değil son da olmayacak;
Yetimhaneden çıkan kızların kaldığı yurdu kapatırlar, afişe ederiz, “hiç kız kalmadı, o yüzden kapandı” gibi trajikomik bir açıklama yaparlar. (2. görsel)
Personel maaşını ödeyemezler, paylaşım yaparız, “yalan” derler ama “hayır ödedik, ne münasebet” diyemezler. (1. Görsel)
Bordroların sisteme girilmesi 1 saatlik iş, bunun için 7-8 gün maaş mı geciktirilir, binlerce emekçiyi “enayi” yerine koyuyorsunuz.
Biz gerek Üsküdar’da gerek İstanbul’da gerekse ülke genelinde CHP’nin hizmet ve emekçi düşmanı yüzünü anlatmaya devam edeceğiz.
1 gram hizmet etmeyeceksiniz belli oldu ama 10 milyar bütçesi olan bir kurumu personel maaşı ödeyemez hale getirmeyin bari bi zahmet!”