Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'ye istenen ceza belli oldu

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'ye istenen ceza belli oldu

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı vurarak şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında hazırlanan iddianamede, 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası talep edildi. Geçti'nin suç geçmişi, sosyal ilişkileri ve işlediği suçların niteliği göz önünde bulundurularak, cezasında herhangi bir indirimin uygulanmaması istendi.

Başsavcılık Soruşturmayı Tamamladı

23 Eylül 2024 tarihinde Ümraniye'de şüpheli Yunus Emre Geçti'yi yakalamaya çalışırken çıkan arbedede, polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybetmişti. 26 suç kaydı bulunan ve 19 yaşındaki Geçti, "Kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Annesine Karşı İşlediği Suçlar da İddianamede

İddianamede ayrıca, polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe'nin ağır yaralanması olayına ilişkin olarak Geçti'nin, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bunun yanı sıra, annesi Pınar Geçti'yi öldürmeye teşebbüs etmesi nedeniyle de yine 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

5 Ayrı Suçtan Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

Geçti'nin, olay sırasında görev yapan iki polis memuruna direnmesi nedeniyle "Zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 7 yıl 10 ay 15 gün ve "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Tüm suçlamalar sonucunda, Geçti'nin toplamda ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi durumunda, şüpheli Yunus Emre Geçti’nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Önceki Haber Suudi Prens’in Bahşişini Reddeden Albay Ergün Cebeci, İBB'de Göreve Başladı
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti'de ve Kabinede Değişiklikler Olabilir
Benzer Haberler