Suudi Prens’in Bahşişini Reddeden Albay Ergün Cebeci, İBB'de Göreve Başladı

Suudi Prens’in Bahşişini Reddeden Albay Ergün Cebeci, İBB'de Göreve Başladı

Suudi Prens’in verdiği bahşişi geri çeviren ve tuğgenerallik beklerken geçtiğimiz ağustos ayında emekli edilen Kıdemli Albay Ergün Cebeci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Afet İşleri Daire Başkanlığı görevine atandı. Bu görevi daha önce vekaleten yürüten Selçuk Tütüncü, Afet Koordinasyon Merkezi Şube Müdürlüğü görevine devam edecek. Cebeci, yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı operasyon gerçekleştirdikten sonra İBB’deki yeni görevine başladı.

Ergün Cebeci Kimdir?

Ergün Cebeci, 1993 yılında Kara Harp Okulu'ndan Jandarma Teğmen rütbesi ile mezun oldu. Kariyeri boyunca Tuzla Piyade Okulu, Foça Jandarma Okulu ve Bornova 2. Jandarma Komando Eğitim Taburu gibi birçok önemli birimde görev yaptı. 1996 yılında Jandarma Subay Okulu'ndan mezun olduktan sonra, Mardin, Çanakkale, Tunceli, Şırnak, Edirne ve Kastamonu gibi illerde çeşitli görevler üstlendi. 2019-2022 yılları arasında Kiev Büyükelçiliği'nde İçişleri Müşaviri olarak görev yaptı. 2022’de Tunceli İl Jandarma Komutanı, 2023’te ise İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı oldu. Ağustos 2024’te emekliye ayrıldı.

Tuğgenerallik Beklerken Emekli Edildi

Ergün Cebeci, Ukrayna savaşı sırasında 17 bin Türk vatandaşının tahliyesine katkıda bulundu ve Suudi Prens'in verdiği bahşişi iade etmesiyle dikkat çekti. Tuğgenerallik beklerken emekliye ayrılması, kamuoyunda yankı uyandırmıştı.

Bahşiş İade Olayı

2007 yılında Bodrum Jandarma Komutanı olarak görev yapan Cebeci, Suudi Prens Mohamed Bin Suud Al-Faisal Al Suud’un tatil sırasında personel ve güvenlik görevlilerine dağıttığı beşer bin dolarlık zarflardan birini, farkında olmadan alan bir jandarma subayı tarafından kendisine iletilmişti. Durumu fark eden Cebeci, zarfı açmadan Prens’e geri gönderdi. Bu olay, Türk askeri onurunu yansıtan bir duruş olarak örnek gösterilmişti. Cebeci, Prens'e zarfı iade ederken "Türk askerinin görevi, misafirlerinin güvenliğini sağlamaktır, bu jestinizi kabul edemeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Önceki Haber Her Haneye Bir Danışman Geliyor: Bakan Göktaş'tan Yeni Önlemler
Sonraki Haber Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'ye istenen ceza belli oldu
Benzer Haberler