"Türkiye'nin Messi'si" Manşetlerde! Arda Güler Dünya Basınında Gündem Oldu

A Milli Takım'ın EURO 2024'ün ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenmesi dünya basınında geniş yer buldu. Maçın yıldızı seçilen Arda Güler, manşetlerde "Türkiye'nin Messi'si" olarak anıldı. İşte dünya basınından öne çıkanlar:

Dünya Basınında Türkiye-Gürcistan Maçı

Bild/Almanya: "Harika goller Türk partisini başlattı. Arda Güler'in attığı ikinci gol, stadyumu havaya uçurdu!"

Kicker/Almanya: "Türkiye rüya gibi gollerle kazandı, Arda Güler ve Mert Müldür, Gürcistan'ı yıktı."

Der Spiegel/Almanya: "Genç bir çocuk, rüya gibi bir golle Türkiye'ye kazandırdı. Arda Güler'in Gürcistan'a attığı gol, Dortmund'da on binlerce Türk'ü coşturdu."

Marca/İspanya: "Arda Güler, EURO 2024'te kendini gösterdi. Real Madridli oyuncu harika golle maçın sonucunu belirledi. Güler'in nefis, ayrıcalıklı sol ayağı dikkat çekiyor."

Mundo Deportivo/İspanya: "Aman Tanrım! Arda Güler, Türkiye formasıyla inanılmaz bir gol attı. Avrupa Şampiyonası'nda daha iyi bir başlangıç yapamazdı."

AS/İspanya: "Real Madridli futbolcu sol ayağıyla yaptığı muhteşem vuruşla Türkiye'ye galibiyeti getirdi. Güler'in şık görünümü başyapıta imza attı."

Telegraph/İngiltere: "Euro 2024 heyecanına gölge düşüren seyirci şiddetinin ardından Arda Güler'in sersemletici vuruşu Türkiye'nin galibiyetini mühürledi."

The Sun/İngiltere: "Arda Güler'in harika vuruşu Cristiano Ronaldo'nun rekorunu kırarken Türkler 'cesur minikleri' heyecan verici bir şekilde yendi."

Foot Mercato/Fransa: "Gürcistan'a karşı muhteşem bir gol atan Arda Güler, Cristiano Ronaldo'nun rekorunu kırdı. Güler, Avrupa'daki ilk maçında gol atan en genç oyuncu oldu."

L'Equipe/Fransa: "Türkiye, tempolu bir maçın ardından Gürcistan'ı domine etti."

So Foot/Fransa: "Türkiye, Dortmund'da hızlı tempolu ve belirsiz bir maçın sonunda cesur Gürcistan'ı 3-1 yenmek için Mert Müldür ve Arda Güler'in iki mücevherine güvendi."

De Telegraaf/Hollanda: "Türkiye, Arda Güler'in rüya golüyle Gürcistan'ı yendi."

Voetbal International/Hollanda: "Türkiye, ilk maçına çıkan Gürcistan'ı dünya standartlarında iki golle yendi."

BBC/İngiltere: "Almanya'da 'Türk Messi' Arda Güler sahneye çıktı, Türkiye 3-1 kazandı."

Micah Richards/BBC: "Vincenzo Montella çok mutludur. Türkiye'nin bir sistemi vardı ve bunu uyguladılar, önemli olan da buydu."

El Pais/İspanya: "Türkiye Gürcistan'ı Arda Güler'in mükemmel golüyle 3-1 yeniyor."

A Milli Takım'ın galibiyeti ve Arda Güler'in performansı dünya basınında geniş yankı buldu. Güler'in attığı harika gol ve "Türkiye'nin Messi'si" olarak anılması, futbolseverler arasında büyük heyecan yarattı.

Önceki Haber Filenin Sultanları Tayland'ı Mağlup Etti
Sonraki Haber Sergen Yalçın'dan Arda Güler'e Sert Eleştiriler
Benzer Haberler