Türkiye'den Haniye Suikastına Sert Tepki: Bu Alçak Saldırıyı Lanetliyoruz

Türkiye'den Haniye Suikastına Sert Tepki: Bu Alçak Saldırıyı Lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğrayarak öldürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu alçak suikastı lanetliyoruz. Netanyahu Hükümeti'nin barışa ulaşma niyetinde olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu saldırı, Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma amacını taşıyor" ifadelerine yer verildi.

Suikast ve İlk Tepkiler

Hamas lideri İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutta suikasta uğrayarak hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada Haniye'ye yönelik saldırıyı kınadı. 

Netanyahu Hükümeti'ne Eleştiri

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Filistin halkına başsağlığı diliyoruz. Netanyahu Hükümeti'nin barışa erişme niyetinde olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu saldırı, Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için harekete geçmezse bölgemiz daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır. Türkiye, Filistin halkının haklı davasını desteklemeye devam edecektir" denildi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Başsağlığı Mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Haniye için başsağlığı diledi. Kurtulmuş, "İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Rabbim onu şehitlikle mükâfatlandırdı. Tüm Filistin halkına sabır ve başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den Saldırıya Kınama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik, Haniye'ye yönelik saldırıyı kınayarak taziye dileklerini iletti. Çelik, "Filistin davasının önde gelen isimlerinden İsmail Haniye'nin siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Bu suikast, Netanyahu Hükümeti'nin soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kez daha gösterdi. Kardeş Filistin halkının haklı davası er ya da geç bu katilleri yenecektir" dedi.

Önceki Haber AK Parti'de Transfere Erdoğan'dan Fren: Biz Fırsatçılık Yapmayız, Bekleyin
Sonraki Haber Ankara'da Tarihi Mahkum Takası: 3 ABD'li ve 8 Rus Vatandaşı Ülkelerine Teslim Edildi
Benzer Haberler