AK Parti'de Transfere Erdoğan'dan Fren: Biz Fırsatçılık Yapmayız, Bekleyin

AK Parti'de Transfere Erdoğan'dan Fren: Biz Fırsatçılık Yapmayız, Bekleyin

Ankara kulislerinde, İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden bazı isimlerin AK Parti'ye geçmek istediği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu talepler konusunda acele edilmemesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, kurmaylarına "Biz fırsatçılık yapmayız. Bir süre bekleyin ve gerekli değerlendirmeleri yapalım. İnce eleyip sık dokuyalım" talimatını verdi.

İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden istifa eden bazı isimlerin AK Parti ile temasta oldukları, Ankara'da sıkça konuşulurken, bazı milletvekilleri ve belediye başkanlarının da AK Parti'ye geçmek istediği belirtildi. Konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi.

Erdoğan, kurmaylarına "Biz fırsatçılık yapmayız. Bir süre bekleyin. Bu süre içinde gerekli değerlendirmeleri yapalım. Parti programımıza, ilkelerimize ve değerlerimize uygun olanları değerlendirelim" dedi.

AK Parti kurmayları, bu isimlere "Partinizden istifa edecekseniz, hemen AK Parti'ye katılım olmaz. Bir süre bağımsız kalın" önerisinde bulundu.

AK Parti kurmayları, hem belediye başkanları hem de milletvekillerinin katılımlarının ekim ayından itibaren olabileceğini söylüyor. Ancak, AK Parti'nin 14 Ağustos'taki kuruluş yıl dönümü programında da bazı katılımların olabileceği belirtiliyor.

Önceki Haber Türkiye-İsrail Gerilimi: Erdoğan'ın Açıklamaları Sonrası İki Ülkeden Gelen Tepkiler
Sonraki Haber Türkiye'den Haniye Suikastına Sert Tepki: Bu Alçak Saldırıyı Lanetliyoruz
Benzer Haberler